17 °C Budapest
Trónfosztás a gazdagsági listán: megint Bill Gates a legvagyonosabb

Trónfosztás a gazdagsági listán: megint Bill Gates a legvagyonosabb

2019. október 25. 11:30

Ismét felülhet a gazdagok trónjára Bill Gates, ugyanis a dolgok jelen állása szerint újra a Microsoft alapítója a legvagyonosabb ember a világon. Az eddigi listavezető Jeff Bezosnak a válása miatt csökkent a vagyona - mondjuk még így is 104 milliárd dollárja van.

Újra Bill Gates, a Microsoft alapítója számít a legesleggazdagabb embernek a világon - írja a Forbes. Mindezt viszont nem annak köszönheti, hogy a saját vagyona hirtelen nagyot nőtt, hanem hogy az eddigi leggazdagabbnak hirtelen csökkent: Jeff Bezos Amazon-alapító vagyona most éppen csak 103,9 milliárd dollár, miután az Amazon részvényei 7 százalékkal vesztettek az értékükből csütörtökön.

Így lehetett, hogy Bill Gates 105,7 milliárd dolláros vagyonával ismét a leggazdagabbnak számít, feltételezhetően egészen addig, amíg az Amazon részvényárfolyama ismét emelkedni nem kezd.

Bezos 2018 óta volt a Forbes legpénzesebbeket összegző listájának az elején, ezzel 24 év után megszerezve az első helyet Gates-től. Ő volt viszont az első a Forbes-listán, akinek 100 milliárd dollárnál több pénze volt.

Első helyét egyébként nem rengette volna meg az árfolyam esése, ha nem kellett volna volt feleségével, Mackenzie Bezossal osztozkodnia a válása után. Bezos felesége, aki végig mellette volt azok alatt az évek alatt, amíg az Amazon garázscégből világbirodalommá fejlődött, 32,7 milliárd dolláros vagyonával maga is a világ leggazdagabb 20 emberének egyike. 

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?