15 °C Budapest
Minden oké volt a Szigeten: 842 alkalommal ellenőriztek a hatóságok

Minden oké volt a Szigeten: 842 alkalommal ellenőriztek a hatóságok

MTI
2019. augusztus 24. 12:00

Összesen 842 hatósági ellenőrzést folytattak le Budapest Főváros Kormányhivatala szakemberei a Sziget 2019 fesztivál ideje alatt. Az idén összesen 530 ezres látogatószámmal futó fesztiválon mindössze 1 esetben volt szükség komolyabb hatósági fellépésre. Népszerűek voltak kormányhivatal programjai és kitelepült szolgáltatásai is: a hivatal egészségmegőrző programjain több százan vettek részt, a mobilizált kormányablakot közel kétszázan keresték fel a Sziget Fesztivál hét napján - közölte a hivatal.

A hatósági szakemberek idén is fokozott figyelemmel kísérték Budapest legnagyobb szabadtéri rendezvényét, a Sziget 2019 fesztivált. A kormányhivatal fogyasztóvédelmi, népegészségügyi, munkaügyi és munkavédelmi, valamint közlekedési hatósági szakemberekből álló 82 fős gárda a fesztivál teljes ideje alatt, valamint az építkezés és a bontás idején is kiemelt ellenőrzéseket folytattak annak érdekében, hogy az ide látogató több százezer ember biztonságosan és zavartalanul vehesse igénybe a Szigeten elérhető szolgáltatásokat.

A fogyasztóvédelmi szakemberek a vendéglátó helyek és üzletek, valamint mutatványos eszközök körében elvégzett 205 ellenőrzés során mindössze egy üzemeltetőnél találtak olyan bokszgépeket, amelyek nem rendelkeztek megfelelőségi tanúsítvánnyal, ezért azokat ideiglenesen be kellett zárni. Az üzemeltető 24 órán belül elvégeztette a berendezések bevizsgáltatását és teljesítette az újranyitáshoz szükséges egyéb hatósági feltételeket, így azok másnap már újra kinyithattak. Emellett 24 vendéglátó és 5 kereskedelmi egységnél tapasztaltak olyan apróbb hiányosságot - pl. hiányos árfeltüntetés, hiányzó üzemeltetői adatok - amelyek még a helyszínen pótolhatók voltak. Mivel a fesztivál területén működő dohányboltok bejáratánál biztonsági őrök ellenőrizték a vásárlók személyi okmányát, a kormányhivatal nem tapasztalt fiatalkorúak kiszolgálásával kapcsolatos jogsértést.

A népegészségügyi szakemberek összesen 412 közegészségügyi-járványügyi vizsgálatot végeztek, amelyek során az általános higiéniai állapotok és a tisztaság, valamint a hulladékkezelés- és szállítás ellenőrzése mellett kiemelt figyelmet fordítottak a folyamatos ivóvízellátás ellenőrzésére és az egészségügyi szolgáltatások meglétére is. Jól vizsgázott a Sziget a hőségriadó ideje alatt is. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a többnyelvű, folyamatos tájékoztatásra, az árnyékolás biztosítására, a párakapuk és locsoló autók folyamatos működtetésére, valamint engedélyezték az ivóvíz szabad bevitelét.

A munkavédelmi ellenőrzések külön kitértek a mobil wc-k takarításával, fertőtlenítésével kapcsolatos tevékenységre, a nyári időjárás miatti időjárási körülmények hatásai elleni védekezés módjaira, valamint az építés-bontásra vonatkozó speciális szabályok betartására, a munkaügyi ellenőrzések pedig a munkaviszony létesítésével kapcsolatos, továbbá a munkaidő nyilvántartására és a munkabérre vonatkozó szabályok betartására terjedtek ki. A 150 munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai rendkívül pozitívak, az ellenőrzések itt is elenyésző számban tártak fel apróbb hiányosságokat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kormányhivatal emellett a helyszíni ellenőrzésekkel és próbautazásokkal ellenőrizte a személytaxi szolgáltatásokat. Pozitívum a tavalyi évhez képest, hogy utasokat nagymértékben megkárosító, kirívó eseteket a kormányhivatal idén nem tárt fel, csupán apróbb hiányosságok fordultak elő, de ezekben az esetekben a kormányhivatal ellenőrzést végző szakemberei idejében megtették a szükséges intézkedéseket.

Az idei Sziget fesztiválon Budapest Főváros Kormányhivatala három külön helyszínen várta a látogatókat. A Budapest InfoPoint Faháznál berendezett Egészség Szigete programmal a kormányhivatal egyaránt kívánta megszólítani a hazai és külföldről Budapestre látogató közönséget, ahol minden nap az egészségmegőrzést célzó tematikus feladatokkal és népegészségügyi szakmai tájékoztatással várta a vendégeket. A Dolgos Sziget keretében munkaerő-piaci lehetőségekről, szolgáltatásokról, képzésekről és támogatásokról tájékozódhattak az érdeklődők. A kormányhivatal programjain közel ötszázan vettek részt, emellett a Szigetre kitelepült mobilizált kormányablak buszt a rendezvény alatt 187-en keresték fel okmányigényléssel (személyi igazolvány, vezetői engedély, lakcímigazolvány, valamint útlevél) kapcsolatos tájékoztatás és ügyintézés miatt.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?