17 °C Budapest
Idén elöntik Magyarországot az uniós pénzek a várakozások szerint

Idén elöntik Magyarországot az uniós pénzek a várakozások szerint

MTI
2017. január 19. 13:30

Az uniós pályázatok az év közepéig megjelennek majd, jelentős megrendelést kaphatnak az építőipari cégek. A Brexit miatt pedig azok járhatnak jól, akik előrébb járnak az uniós források felhasználásában a KAVOSZ vezérigazgatója szerint.

Az európai uniós források felhasználásában 2017 erős év lesz, miután hihetetlen mennyiségű uniós forrás érkezik a piacra - hangsúlyozta Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója az M1 műsorában. A KAVOSZ jó döntésnek tartotta és támogatta, hogy az uniós pályázatokat 2017 közepéig jelentessék meg.

Krisán elmondta, a Brexit azzal járhat, hogy valakinek az uniós költségvetésébe be kell fizetnie a britek kilépésével kieső 11 százalékot, vagy az uniós pénzeket arányosan lejjebb kell venni. Szerinte aki előrébb jár az uniós források felhasználásában, a kiírások megjelentetésében, kötelezettségvállalásban, azok jobban járhatnak. 

A tavaly főként előleget fizettek ki a nyerteseknek, a projektek megvalósítása 2017-ben jelentős megrendelést hoz az építőiparnak, de gondot jelenthet a munkaerő "szűk keresztmetszete", viszont jó, hogy "pörög a gazdaság".

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30