3 °C Budapest
Mi lesz a beígért járulékcsökkentéssel?

Mi lesz a beígért járulékcsökkentéssel?

2016. szeptember 1. 09:33

Az ősz folyamán nem nyúl hozzá a törvényhez a kormány, így az idén még biztos nem épül be a költségvetésbe a tervezett járulékcsökkentés. Erről Lázár János beszélt a Figyelő kérdésére a legutóbbi kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter által elmondottak alapján tehát nem valószínű, hogy ha a kormány a járulék mérsékléséről döntene a közeljövőben, arra januártól sor is kerülne. Lázár ugyanakkor nem zárta ki, hogy a jövő évi büdzsét 2017 folyamán módosítani fogják, az tehát elképzelhető, hogy év közben alakítják át a közteherviselés rendszerét - írja a Figyelő.

Ez a lap által megkérdezett adószakértők szerint nem okozna bosszúságot a munkaadók körében. Pedig feltételezhetnénk, hogy az üzleti év közepén végrehajtott járulékcsökkentés pluszmunkát jelent a bérszámfejtésen. Lőcsei Tamás, a PwC Magyarország adópartnere azonban úgy látja, a foglalkoztatók annyira várják már ezt a lépést, hogy elhomályosulnának az esetleges aggályok.

Lőcsei szerint egyébként két év alatt akár 5 százalékponttal is csökkenteni lehetne a most 27 százalékos szociális hozzájárulási adót. Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő viszont úgy, hogy évente 1 százalékpontos vágással lehetne haladni a 20 százalékos szint felé. Az a kérdés, hogy a költségvetésben mennyi pénz áll rendelkezésre minderre. Jelenleg jól el van eresztve a büdzsé, ennek ellenére a kormány nem készül a költségvetési törvény módosítására idén.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06