13 °C Budapest

Húsz év után bezárt az egyik budapesti McDonald's

2015. január 27. 11:15

Újabb "áldozata" van a józsefvárosi piac felszámolásának: húsz év után bezárt az egyik közeli McDonald's.

Bezárt az egyik ismert budapesti McDonald's étterem, a Könyves Kálmán körút - Kőbányai út kereszteződésében. Mint azt a Pénzcentrum az étteremlánctól megtudta, a Népliget étterem 1994 májusában nyílt meg és több mint 20 éven keresztül - tavaly október végéig - fontos szerepet töltött be a környékről érkező családok és az átutazó autós vendégek kiszolgálásában.

Az ok egyszerű: nyáron végleg lehúzta kapuit a józsefvárosi piac, az étterem vendégkörének nagy részét pedig pont a piac közönsége adta. A Négy Tigris megszűnését követően a környék autós és gyalogos forgalma átalakult, ami a vendégkörre is jelentős hatással volt. (A forgalmas kereszteződéseben két étterem működött, a szemközti McDonald's továbbra is üzemel.)


A Google Earth legutóbbi képén még a működő étterem látszik

Mint az étteremlánctól megtudtuk, rugalmasan kell alkalmazkodniuk a változó környezethez, a forgalom, a közlekedési csomópontok alakulásához. Így természetesnek számít, hogy egyes éttermeket bezárnak, máshol pedig újakat nyitnak.

A Könyves Kálmán körút - Kőbányai út sarkán működő étterem bezárását követen az étterem dolgozói döntésük alapján más, lakóhelyükhöz közel eső éttermekben folytathatják munkájukat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az elmúlt hetekben egy másik étterembezárás is hangsúlyosan volt jelen - főleg a baranyai - sajtóban. Pécsett ugyanis bezárt az egyik központi McDonald's, ami a Király utca és a Széchenyi tér sarkán működött, húsz évig. Az étterem az egyik pécsi bevásárlóközpontba költözött.

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 29. csütörtök
Elemér
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem