18 °C Budapest

Ez a legjobb védekezés a hamis bankjegyek ellen

2011. szeptember 3. 18:07

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tovább folytatja tavasszal meghirdetett programját a tudatos bankjegyellenőrzésért. A jegybank most nemcsak bővíti a programban való részvétel feltételeit és meghosszabbítja a jelentkezési határidőt.

Jelenleg a hamis bankjegyek elleni védekezés egyik leghatékonyabb eszköze az UV-A és UV-C fénycsővel egyaránt rendelkező bankjegyvizsgáló segédeszközök használata, ezért az MNB 2011 tavaszán programot indított az UV-A/C-készülékek beszerzésnek támogatására.

A program első részeként a jegybank az UV-A/C-készülékeket forgalmazni szándékozó cégek körében keresett partnereket. Ezen cégek feladata az UV-A/C-készülékek értékesítése az MNB támogatását elnyerő kiskereskedők és vendéglátósok számára. Az MNB mára az ország 26 pontján összesen 36 partnerrel kötött forgalmazói megállapodást; a program sikerét a folyamatosan bővülő kör is jelzi. A jegybank nemrég elindította program második fázisát is: a pályázat során az UV-A/C-készülékek nettó árának 60%-ával (de készülékenként legfeljebb 20 ezer forinttal) támogatja a program által megcélzott kiskereskedőket és vendéglátósokat.

A jegybank a visszajelzések alapján most úgy döntött, hogy megkönnyíti és lényegesen bővíti a korábban meghirdetett pályázatát. A programban kiskereskedők és vendéglátósok köréből mostantól már nem csak cégek, hanem egyéni vállalkozók is részt vehetnek. Az MNB továbbá eltörölte a tevékenységi kört érintő eddigi korlátozást, vagyis bármilyen kereskedelmi illetve vendéglátó tevékenységet végző cég vagy egyéni vállalkozó igényelheti a támogatást.

A kereskedők az MNB nyilvános termék- és forgalmazói listájáról választhatják ki, hogy hol szeretnék megvásárolni az MNB támogatás értékével csökkentett áron az UV-A/C készüléket. A támogatásra fordítható pénzügyi keret összértéke 50 millió Ft.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A felhasználói pályázat meghosszabbított határideje: 2011. október 28. (vagy a pénzügyi keret kimerülése).

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?