23 °C Budapest

Ez a legjobb védekezés a hamis bankjegyek ellen

2011. szeptember 3. 18:07

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tovább folytatja tavasszal meghirdetett programját a tudatos bankjegyellenőrzésért. A jegybank most nemcsak bővíti a programban való részvétel feltételeit és meghosszabbítja a jelentkezési határidőt.

Jelenleg a hamis bankjegyek elleni védekezés egyik leghatékonyabb eszköze az UV-A és UV-C fénycsővel egyaránt rendelkező bankjegyvizsgáló segédeszközök használata, ezért az MNB 2011 tavaszán programot indított az UV-A/C-készülékek beszerzésnek támogatására.

A program első részeként a jegybank az UV-A/C-készülékeket forgalmazni szándékozó cégek körében keresett partnereket. Ezen cégek feladata az UV-A/C-készülékek értékesítése az MNB támogatását elnyerő kiskereskedők és vendéglátósok számára. Az MNB mára az ország 26 pontján összesen 36 partnerrel kötött forgalmazói megállapodást; a program sikerét a folyamatosan bővülő kör is jelzi. A jegybank nemrég elindította program második fázisát is: a pályázat során az UV-A/C-készülékek nettó árának 60%-ával (de készülékenként legfeljebb 20 ezer forinttal) támogatja a program által megcélzott kiskereskedőket és vendéglátósokat.

A jegybank a visszajelzések alapján most úgy döntött, hogy megkönnyíti és lényegesen bővíti a korábban meghirdetett pályázatát. A programban kiskereskedők és vendéglátósok köréből mostantól már nem csak cégek, hanem egyéni vállalkozók is részt vehetnek. Az MNB továbbá eltörölte a tevékenységi kört érintő eddigi korlátozást, vagyis bármilyen kereskedelmi illetve vendéglátó tevékenységet végző cég vagy egyéni vállalkozó igényelheti a támogatást.

A kereskedők az MNB nyilvános termék- és forgalmazói listájáról választhatják ki, hogy hol szeretnék megvásárolni az MNB támogatás értékével csökkentett áron az UV-A/C készüléket. A támogatásra fordítható pénzügyi keret összértéke 50 millió Ft.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A felhasználói pályázat meghosszabbított határideje: 2011. október 28. (vagy a pénzügyi keret kimerülése).

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?