13 °C Budapest

Szigorodnak a vasazás szabályai - Kérdőjelek a levegőben

Pénzcentrum
2009. december 7. 09:47

Jelentősen szigorodnak a fémkereskedelemre és fémkereskedőkre vonatkozó előírások 2010-től, az új törvényi szabályozás végrehajtási rendelete azonban késik bizonytalanságot teremtve ezzel a piaci szereplők körében.

Engedélyköteles lesz jövőre a fémkereskedelmi tevékenység. A cégeknek január 1-jét követően 60 nap áll rendelkezésükre az engedély kérelmének benyújtására, azonban végrehajtási rendelet hiányában még mindig nem lehet tudni, hogy milyen feltételekre készüljenek a vállalkozások - írja a Világgazdaság.

A cégeket leginkább a tevékenységi biztosíték nagysága érdekli, valamint az, hogy a telephelyeiken milyen fejlesztéseket kell végrehajtaniuk, ha továbbra is ezen a területen kívánnak dolgozni. A szigorúbb tárolási, nyilvántartási és adatszolgáltatási követelmények miatt várhatóan jelentős informatikai fejlesztésekre kényszerülnek a fémhulladékkal foglalkozó vállalkozások.

Örülnek a szigorúbb szabályozásnak és a leendő fémkereskedelmi hatóságtól az engedély nélküli telepek felszámolását várják a legálisan működő cégek - nyilatkozta az újságnak a Hulladékhasznosítók Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója. Sárosi Eszter kifejtette, hogy a vállalkozások egyetértenek az elfogadott szigorítással és várják a részletes szabályok megalkotását.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?