Szigorodnak a vasazás szabályai - Kérdőjelek a levegőben

Pénzcentrum
2009. december 7. 09:47

Jelentősen szigorodnak a fémkereskedelemre és fémkereskedőkre vonatkozó előírások 2010-től, az új törvényi szabályozás végrehajtási rendelete azonban késik bizonytalanságot teremtve ezzel a piaci szereplők körében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Engedélyköteles lesz jövőre a fémkereskedelmi tevékenység. A cégeknek január 1-jét követően 60 nap áll rendelkezésükre az engedély kérelmének benyújtására, azonban végrehajtási rendelet hiányában még mindig nem lehet tudni, hogy milyen feltételekre készüljenek a vállalkozások - írja a Világgazdaság.

A cégeket leginkább a tevékenységi biztosíték nagysága érdekli, valamint az, hogy a telephelyeiken milyen fejlesztéseket kell végrehajtaniuk, ha továbbra is ezen a területen kívánnak dolgozni. A szigorúbb tárolási, nyilvántartási és adatszolgáltatási követelmények miatt várhatóan jelentős informatikai fejlesztésekre kényszerülnek a fémhulladékkal foglalkozó vállalkozások.

Örülnek a szigorúbb szabályozásnak és a leendő fémkereskedelmi hatóságtól az engedély nélküli telepek felszámolását várják a legálisan működő cégek - nyilatkozta az újságnak a Hulladékhasznosítók Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója. Sárosi Eszter kifejtette, hogy a vállalkozások egyetértenek az elfogadott szigorítással és várják a részletes szabályok megalkotását.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20