Íme az év családi vállalkozója! Érett a győzelem

2009. november 30. 17:32

Idén novemberben 6. alkalommal került megrendezésre a németországi Bensberg Kastélyban az év családi vállalkozójának díjátadója, ahol minden évben az "Intes Academy a családi vállalatokért" és az "Impulse" magazin képviselőiből összeállított szakmai bizottság közösen választja ki a nyertes személyét. Ez alkalommal - a díjak történetében először - két személy, Markus Miele és Reinhard Zinkann, együtt kapta meg az elismerést a Miele vállalat vezetéséért.

A Zinkann és Miele család négy generáció óta vezeti közösen a vállalatot, amit Carl Miele és Reinhard Zinkann alapított 1899-ben. A Miele név mára egyet jelent a minőséggel, ami az alapítók korszakalkotó szemléletmódjának, a "Mindig jobban" filozófia szellemében folyó munkának köszönhető.

A bizottság véleménye szerint a két család együttműködésének - és ezáltal a vállalatnak - a több generáción átívelő kimagasló sikere a közös cél előtérbehelyezésének tudható be, amely a cég fejlődésének érdekében megelőzi a személyes érdekek képviseletét.

A díjjal, amivel idén a Miele két prominens vezetőjét együttesen ismerték el, a bizottság a történelmi hagyományok jelentőségére és a családi vállalkozások összetartó erejére is fel kívánta hívni a figyelmet, ami követendő példát mutathat a nehéz gazdasági helyzetben.

"A megfelelő szakértelem és a családi vállalkozások jellegéből fakadó folytonosság együttesen ad biztos alapot a sikeresen működő vállalkozásoknak, ahogy ezt a Miele esetében is láthatjuk" - mondta el Peter May, az Intes alapítója.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A németországi Gütersloh székhelyű családi vállalat sikerét világszerte több mint 16 ezer alkalmazott és a tavalyi évben elért 2,77 milliárd eurós árbevétel egyaránt bizonyítja.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 11. hétfő
Árpád
50. hét
December 11.
Nemzetközi hegynap
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm