-1 °C Budapest

Íme az év családi vállalkozója! Érett a győzelem

2009. november 30. 17:32

Idén novemberben 6. alkalommal került megrendezésre a németországi Bensberg Kastélyban az év családi vállalkozójának díjátadója, ahol minden évben az "Intes Academy a családi vállalatokért" és az "Impulse" magazin képviselőiből összeállított szakmai bizottság közösen választja ki a nyertes személyét. Ez alkalommal - a díjak történetében először - két személy, Markus Miele és Reinhard Zinkann, együtt kapta meg az elismerést a Miele vállalat vezetéséért.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Zinkann és Miele család négy generáció óta vezeti közösen a vállalatot, amit Carl Miele és Reinhard Zinkann alapított 1899-ben. A Miele név mára egyet jelent a minőséggel, ami az alapítók korszakalkotó szemléletmódjának, a "Mindig jobban" filozófia szellemében folyó munkának köszönhető.

A bizottság véleménye szerint a két család együttműködésének - és ezáltal a vállalatnak - a több generáción átívelő kimagasló sikere a közös cél előtérbehelyezésének tudható be, amely a cég fejlődésének érdekében megelőzi a személyes érdekek képviseletét.

A díjjal, amivel idén a Miele két prominens vezetőjét együttesen ismerték el, a bizottság a történelmi hagyományok jelentőségére és a családi vállalkozások összetartó erejére is fel kívánta hívni a figyelmet, ami követendő példát mutathat a nehéz gazdasági helyzetben.

"A megfelelő szakértelem és a családi vállalkozások jellegéből fakadó folytonosság együttesen ad biztos alapot a sikeresen működő vállalkozásoknak, ahogy ezt a Miele esetében is láthatjuk" - mondta el Peter May, az Intes alapítója.

A németországi Gütersloh székhelyű családi vállalat sikerét világszerte több mint 16 ezer alkalmazott és a tavalyi évben elért 2,77 milliárd eurós árbevétel egyaránt bizonyítja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?