14 °C Budapest

Díjazták a legdinamikusabb magyar cégeket

2009. november 27. 16:02

2009. november 24-én immáron második alkalommal osztották ki a Pegazus Díjat, a legdinamikusabban fejlődő vállalkozások rangos elismerését.

A díj adományozói az Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat; az Ernst & Young könyvvizsgáló és tanácsadó; a White & Case nemzetközi ügyvédi iroda; valamint a Dun & Bradstreet, voltak.

Az eseményen három régió - Nyugat-Magyarország, Közép-Magyarország, és Kelet-Magyarország - legdinamikusabban fejlődő vállalatait díjazták. A helyezettek kiválasztásánál az adott cégek növekedési rátája, az elmúlt három évben mutatott dinamikus és kimagasló növekedés, valamint a vállalkozások átláthatósága szerepelt szempontként. Idén két kategóriában nyerhették el a rangos elismerést a hazai vállalatok: a "feltörekvő" kategóriában azok a vállalatok szerepeltek, amelyek árbevétele 2008-ban 1-3 milliárd forint között mozgott; míg a "piacvezető" kategóriába olyan hazai cégek kerültek, amelyek árbevétele 2008-ban 3 milliárd forint felett volt.

A kisebb kategóriában nyugat-magyarországi régióban a MASTERFOAM Gyártó és Kereskedelmi Kft. győzedelmeskedett, mely szigetelőanyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A cég 2006-2008 közötti időszakban 89%-os árbevétel növekedést produkált. A közép-magyarországi régió legjobbjának a KRISTÁLY-99 Környezetgazdálkodási, Szolgáltató Kft.-t találta a zsűri; a cég a Magyarországon működő gazdasági társaságoknak nyújt környezetvédelmi szolgáltatásokat és 61%-os árbevétel növekedést ért el 2006-2008 közötti időszakban. A kategória kelet-magyarországi bajnoka pedig a BS PLASTIC Műanyagipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. lett, amely polietilén csomagolóanyagok, elsősorban tasakok, reklámtáskák gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A cég 2006-2008 között 133%-os árbevétel növekedést ért el.

A "piacvezető" kategóriában a nyugat-magyarországi régió első helyezettje a Lakics Gépgyártó Kft. lett, amely 2006 és 2008 között 58%-os árbevétel növekedést ért el. A vállalat villamos motor- és generátorházak gyártásával és megmunkálásával foglalkozik. A közép-magyarországi régióból a SEMILAB Félvezető Fizikai Laboratórium Zrt.-t találták a kategória legjobbjának; a cég a félvezető és a napelem-gyártó iparágak számára fejleszt és gyárt mérőműszereket. Árbevétel növekedése 2006-2008 között 70%-os volt. A kategória kelet-magyarországi régiójának első helyezettje a Kecskeméti Konzervgyártó és Kereskedelmi Kft. lett, Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú zöldségkonzerv-gyártó vállalkozása. A cég 31%-os árbevétel növekedést ért el a vizsgált időszakban.

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17