7 °C Budapest

Továbbra is nagy üzlet az állateledel

2009. augusztus 18. 09:47

A magyar agrárexport egyik húzóágazatává vált az elmúlt években az állateledel-ipar, ugyanakkor idén alig növekszik a hazai piac.

Az állateledel-világmárkákat forgalmazó cégek szerint az dén alig 3-3,5 százalékkal növekszik a magyar piacon eladható mennyiség. Korábban nem volt ritka a 6-8 vagy akár a 10 százalékot meghaladó éves növekedés sem -mondta a Világgazdaságnak Szórádi Gyöngyi, a szakmai szövetség, a Magyar Állateledel Egyesülés főtitkára.

A termékek eladásából származó bevétel ugyanakkor visszaesett, mivel a vevők az alacsonyabb ár-és minőségkategóriákat keresik. A nagykereskedelemmel is foglalkozó Alpha Pet üzletág igazgatója szerint megfigyelhető, hogy a legmagasabb árszínvonalú termékek forgalma nem esett vissza olyan mértékben, mint az olcsóbbaké.

Ugyanakkor az elmúlt húsz évben jelentős állateledel-gyártó kapacitás jött létre hazánkban, így mára ez vált az agrárexport egyik húzóágazatává. A termékek elsősorban a környező országok piacain találnak gazdára.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 12:26