17 °C Budapest

Ellopták a felbecsülhetetlen értékű madarakat

2009. augusztus 14. 14:02

Felbecsülhetetlen értékű madarakat loptak el a Hertfordshire-i Természettudományi Múzeumból. A kiállított állatok tollát vélhetően ruhakészítéshez használják fel.

Különleges madár-kollekciót loptak el inéhány hete smeretlenek a Hertfordshire-i Természettudományi Múzeumból. A szakemberek attól félnek, hogy a kiállított szárnyasok testét már elpusztították, csak a tollukra volt szükség.

A rendőrség szerint a bűncselekmény elkövetésének módja azt feltételezi, hogy a tolvajnak alaposan ismernie kellett az épületet.

A kiállított madarak igazán különlegesek: van, amelyik száz évnél is régebbi, sokuk értékét pedig meg sem tudják becsülni a szakemberek. Elsősorban dél-amerikai és a Galapagos-szigetekről származó szárnyasok tűntek el.

Fotó: dailymail.co.uk


Richard Lane professzor, a múzeum egyik tudományos vezetője elmondta: ezek madarak nem csak a természetben, hanem a gyűjteményekben is rendkívül ritkán fordulnak elő. Abban bíznak, hogy a tolvajok felajánlották megvételre őket egy magángyűjtőnek, aki értesíti majd a rendőrséget.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A nyomozók szerint a madarak tollait ruhadíszítésre, ékszerkészítésre használhatják, de akár horgászoknak is jól jöhet, hiszen a halak kimondottan kedvelik a rikító színű csalikat.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?