Ellopták a felbecsülhetetlen értékű madarakat

2009. augusztus 14. 14:02

Felbecsülhetetlen értékű madarakat loptak el a Hertfordshire-i Természettudományi Múzeumból. A kiállított állatok tollát vélhetően ruhakészítéshez használják fel.

Különleges madár-kollekciót loptak el inéhány hete smeretlenek a Hertfordshire-i Természettudományi Múzeumból. A szakemberek attól félnek, hogy a kiállított szárnyasok testét már elpusztították, csak a tollukra volt szükség.

A rendőrség szerint a bűncselekmény elkövetésének módja azt feltételezi, hogy a tolvajnak alaposan ismernie kellett az épületet.

A kiállított madarak igazán különlegesek: van, amelyik száz évnél is régebbi, sokuk értékét pedig meg sem tudják becsülni a szakemberek. Elsősorban dél-amerikai és a Galapagos-szigetekről származó szárnyasok tűntek el.

Fotó: dailymail.co.uk


Richard Lane professzor, a múzeum egyik tudományos vezetője elmondta: ezek madarak nem csak a természetben, hanem a gyűjteményekben is rendkívül ritkán fordulnak elő. Abban bíznak, hogy a tolvajok felajánlották megvételre őket egy magángyűjtőnek, aki értesíti majd a rendőrséget.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A nyomozók szerint a madarak tollait ruhadíszítésre, ékszerkészítésre használhatják, de akár horgászoknak is jól jöhet, hiszen a halak kimondottan kedvelik a rikító színű csalikat.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?