23 °C Budapest

Ellopták a felbecsülhetetlen értékű madarakat

2009. augusztus 14. 14:02

Felbecsülhetetlen értékű madarakat loptak el a Hertfordshire-i Természettudományi Múzeumból. A kiállított állatok tollát vélhetően ruhakészítéshez használják fel.

Különleges madár-kollekciót loptak el inéhány hete smeretlenek a Hertfordshire-i Természettudományi Múzeumból. A szakemberek attól félnek, hogy a kiállított szárnyasok testét már elpusztították, csak a tollukra volt szükség.

A rendőrség szerint a bűncselekmény elkövetésének módja azt feltételezi, hogy a tolvajnak alaposan ismernie kellett az épületet.

A kiállított madarak igazán különlegesek: van, amelyik száz évnél is régebbi, sokuk értékét pedig meg sem tudják becsülni a szakemberek. Elsősorban dél-amerikai és a Galapagos-szigetekről származó szárnyasok tűntek el.

Fotó: dailymail.co.uk


Richard Lane professzor, a múzeum egyik tudományos vezetője elmondta: ezek madarak nem csak a természetben, hanem a gyűjteményekben is rendkívül ritkán fordulnak elő. Abban bíznak, hogy a tolvajok felajánlották megvételre őket egy magángyűjtőnek, aki értesíti majd a rendőrséget.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A nyomozók szerint a madarak tollait ruhadíszítésre, ékszerkészítésre használhatják, de akár horgászoknak is jól jöhet, hiszen a halak kimondottan kedvelik a rikító színű csalikat.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm