A gyáriparosoknak tetszik Bajnai csomagja

2009. április 20. 16:30

A miniszterelnök által április 19-én közzétett intézkedések jelentős részben egybeesnek a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége által javasolt válságkezelő lépésekkel. Az MGYOSZ szerint a jelenlegi helyzetben a gazdaság stabilizálása érdekében elkerülhetetlenek a társadalmi feszültség fokozódásával is együtt járó kiadáscsökkentő lépések.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége egyetért a munkáltatói járulékok csökkentésével, illetve az adórendszer egyszerűsítését, a közszféra hatékonyabbá tételét, a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát erősítő és a célzottabb szociális rendszer kialakítását szolgáló lépésekkel.

Az MGYOSZ ezzel együtt a jelenlegi kormányprogramban foglaltakon túl az élőmunkára rakódó terhek, és az állami újraelosztás további mérséklését tartja szükségesnek. Korábbi javaslataiknak megfelelően támogatják a kedvezményes ÁFA kulcs bevezetését, de fontosnak tartják az ide sorolt termékek és szolgáltatások körének (például turizmus) kiterjesztését az érintett ágazatok javaslatainak figyelembe vételével. Szintén kulcsfontosságú a gazdaság szereplői számára mielőbbi likviditás biztosítása részben a kereskedelmi, részben állami tulajdonú bankok révén. A gazdaságélénkítés érdekében az EU-forrásoknak a jelenleginél lényegesen nagyobb hányadát javasolják közvetlenül eljuttatni a vállalkozásokhoz.


Bajnai Gordon miniszterelnök és a kormány mindaddig számíthat az MGYOSZ szakmai támogatására a program következetes és határozott végrehajtásában, amíg ennek során a fenti szempontok érvényesülni fognak.

 

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem