12 °C Budapest

Hogyan keressünk pénzt miközben körbeutazzuk a világot? (x)

Pénzcentrum
2017. július 17. 05:00

Az utazás az egyik legfantasztikusabb dolog a világon.

Az utazás az egyik legfantasztikusabb dolog a világon hiszen új helyeket fedezünk fel, megismerkedünk új emberekkel, kultúrákkal miközben felejthetetlen élményekben van részünk. Ugyanakkor minden felnőtt ember életében vannak olyan kötelességek, amik nem minden esetben engedik meg az állandó utazás lehetőségeit. Manapság már rengetegszer látni különböző közösségi média felületeken hogy bloggerek, fotósok, újságírók, marketigesek vagy akár web fejlesztők is a világ bármely pontjáról dolgoznak egy hordozható számítógép segítségével.

Az első olyan dolog, amire a legtöbb ember felkapja a fejét, amikor a digitális nomád életstílusról hall, hogy tényleg igaz, hogy nem kell sok pénz ahhoz, hogy neki indulj a nagyvilágnak és elkezdj dolgozni ilyen formában. Természetesen nem mindegy, hogy világ melyik pontján szeretnéd kezdeni a munkát, hiszen Skandináviában sokkal magasabbak a megélhetési költségek, mint például Ázsia egyes részein.

A legtöbb ember első úti célnak Thaiföldet vagy Balit választja, hiszen sokkal kevesebb pénzből élhet magasabb életszínvonalú életet, mint bárhol máshol a világban. Egy másik nagy előny, amiért rengetegen választják ezeket az országokat, hogy rengeteg digitális nomáddal találkozhatunk, akik ugyanezt a élet formát választották. Sokan elkezdik egymást segíteni, tanítani és sokszor életreszóló barátságok is születnek.

A Trendhim nevezetű, dán cégnél is rengeteg digitális nomád dolgozik, hiszen weblap fejlesztést, fordítást vagy esetleg marketing feladatokat bárhol a világban lehet végezni, kizárólag egy lap topra van szükség. Volt olyan aki Európát utazta körbe marketingesként, de olyan is, aki a weblap szerkesztését csinálta Indonéziában a tengerparton. Rengeteget lehet tanulni egy ilyen utazás során nem csak a különböző kultúrákról, de magunkat és a képességeinket is sokkal jobban megismerjük. Nem elég önállónak és talpraesettnek lenni, azonban az is fontos, hogy tudjunk tanulni különböző forrásokból, mint például videók, blogok, fórumok és használni is tudjuk a megszerzett tudást a munkánk során.

Talán mindenki számára a legnagyobb előny ebben az életformában, hogy nem vagyunk időkorlátokhoz kötve, bármikor és bárhonnan tudunk dolgozni.
Tényleg mérthetlenül jól hangzik, hogy körbeutazhatjuk a világot, megismerhetünk új helyeket, kultúrákat miközben dolgozunk,azonban fontos tudni, hogy a legtöbben pár év után újra visszavágynak a megszokott, hétköznapi életükbe. Egy megszokott, családias környezetre mindenkinek szüksége van.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm