Ezek a legjobb strandok idén Európában: itt a friss toplista

2019. április 7. 13:07

Több millióan értékelték Európa strandjait, ez alapján állt össze a TOP 25-ös lista. A felsorolásban leginkább a mediterrán régió tengerpartjait találhatjuk meg, de befért közéjük néhány északi strand is.

Ezúttan is kiosztotta az Európa legjobb strandjainak járó díjat a világ egyik vezető utazási portálja, a Tripadvisor. A listán leginkább görög, olasz és spanyol strandok szerepeltek jól, de megtalálhatóak rajta török és portugál tengerpartok is. A legjobb tízet picit részletesebben is bemutatjuk, de előbb lássuk a lista alját:

25. Kaputas Beach - Kas, Törökország

24. Cala Mariolu - Baunei, OIaszország

23. Plage de Palombaggia - Porto-Vecchio, Korzika, Franciaország

22. Praia do Camilo - Rua da Costa D'Oiro, Portugália

21. Icmeler Beach - Icmeler, Törökország

20. Konnos Bay - Protaras and Cape Greco, Ayia Napa, Ciprus

19. Tropea Beach - Tropea, Olaszország

18. Nissi Beach - Ayia Napa 5330, Ciprus

17. Praia Da Rocha - Portimao, Portugália

16. Simos Beach - Elafonisos, Görögország

15. Iztuzu Beach - Dalyan, Törökország

14. Kleopatra Beach - Alanya, Törökország

13. Kleftiko Beach - Görögország

12. Luskentyre - Luskentyre Beach Harris, Skócia

11. Playa de Cofete - Fuerteventura, Spanyolország

Ez most a legjobb 10 strand

Nézzük kicsit részletesebben, melyik 10 strandot értékelték a legjobbra. A legjobbak közt is leginkább spanyol és görög strandok dominálnak, de befért egy angliai tengerpart is.

10. Playa de Muro Beach - Playa de Muro, Mallorca, Spanyolország

Homokos tengerpart, amely az értékelések szerint jól megközelíthető. Érdemes azonban előre utánanézni, hogy melyik részét választjuk: a strand kifejezetten nagy, egyes részeken hullámosabb és gyorsan mélyül.

9. Spiaggia di Cala Rossa - Cala Rossa, Szicília, Olaszország

Természeti szempontból a Cala Rossa vélhetően az egyik legegyedibb strand a toplistán. A sziklás partszakasz egyedülálló, a kristálytiszta, mélykék víz szintén egyedi látvány. Az értékelésekből ítélve viszont inkább a helyiek körében kedvelt.

8. Fig Tree Bay - Protarasz, Paralimni, Ciprus

Kevésbé vadregényes, sokkal jobban kiépített, mint a lista többi strandja - a part mellett szállodák rontják az összképet (persze valakinek pont ez tetszik). Sokan kiemelték, hogy az ár meglehetősen kedvező.

7. Elafonissi Beach - Elafonissi, Kréta, Görögország

Klasszikus görög tengerpart, világos homokkal és zöld cserjékkel. A kilátás a strandról a partmenti hegyekre pazar, sokak szerint viszont a nagy tömeg ront az élvezeti faktoron.

6. Bournemouth Beach - Bournemouth, Anglia

Az angol riviéra - így illették ezt a szigetországi strandot. Külsőre valóban nem olyan, mint egy klasszikus mediterrán tengerpart, de talán pont ez adja az egzotikumát.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

5. Balos Lagoon - Kissamos, Kréta ,Görögország

Hófehér homokkal és égkék tengerrel találkozhat az idelátogató turista. A látvány állítólag gyönyörű, az elérése azonban nehézkes.

4. Playa de Ses Illetes - Formentera, Spanyolország

Nagyon egyedi tengerpart, türkizkék vízzel és fehér homokkal. Noha értékelések tekintetében némileg elmarad a TOP3-tól, aki hagyományos, nem sziklás tengerpartra vágyik, annak remek választás lehet. Vize lassan mélyük, és igazi különlegesség a tengerbe mélyen benyúló, homokos mini félsziget.

3. Falésia Beach - Albufeira, Portugália

Többen is kiemelték, hogy a strand amellett, hogy gyönyörű, még olcsó is. Az egyetlen hátránya, hogy nehezen megközelíthető - de egyértelműen megéri.

2. Spiaggia dei Conigli - Strada di Ponente, Szicília, Olaszország

Remek értékelést kapott ez a dél-olaszországi strand is. A látvány nem lesz mindennapi: a hatalmas szikleszirtek között úgy érezheti magát a turista, mintha kivonult volna a civilizációból. Az értékelők szerint a víz meleg, nem hullámos, a tenger színe türkizkék - bár a strand mérete nem túl nagy.

1. La Concha Beach - Donostia-San Sebastian, Spanyolország

A homokos partú spanyol tengerpart kapta a legjobb értékelést. Érdemes azonban gyorsnak lenni, ha le akarunk rá csapni: az egyik értékelő szerint már korán reggel zsúfolásig telik a tengerpart emberekkel. A zsúfoltságra többen is panaszkodtak, így a strand valóban roppant népszerű lehet.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem