19 °C Budapest
Vineyard fields in the Penedes denomination of origin wine region in the province of Barcelona

Hatalmas változások mennek végbe az egyik magyar megyében: így pörgetnék fel a helyi turizmust

2023. március 9. 08:16

Elképesztő átalakuláson ment át Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye. Az elmúlt években nem csak rengeteg gazdasági, de számos turisztikai beruházás is megvalósult. Hogyan vészelte át a megye a gazdasági változásokat. Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője mesélt a HelloVidéknek erről, az infláció hatásairól és a legnépszerűbb turisztikai attrakciókról is beszélt.

Furkóné Szabó Marianna elárulta Nyíregyháza látogatottsága az év első felében kiemelkedő eredményeket produkált, majd az őszi hónapokban kissé visszafogottabb volt az utazási kedv, de decemberben – feltehetően az ünnepek miatt is – a város ismét több vendéget fogadott, mint az előző év azonos időszakában. Az utazók körében némi bizonytalanságot okoztak az energiaárak emelkedéséről szóló hírek, idővel viszont helyreállt az egyensúly.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kereskedelmi szálláshelyeken összesen 488.475 vendégéjszakát regisztráltak 2022-ben, az NTAK adatai szerint 439.579 vendégéjszakát Nyíregyházán töltöttek a vendégek. A megyeszékhely kiemelkedő attrakciói az őszi-téli időszakban is sok vendéget vonzottak. A kategóriájában Európa legjobbjának választott Nyíregyházi Állatpark a gazdasági helyzettől függetlenül, minden nap nyitva tartott, sőt decemberben egy új nagyrendezvényt, a Nagy Mikulás Kalandot is megszervezték. A gyógyvizéről híres Aquarius Élményfürdő a téli szünetben is várta a családokat, hazánk egyik legnépszerűbb szabadtéri néprajzi múzeuma, a Sóstói Múzeumfalu pedig számos nagyszabású őszi rendezvényét követően egy interaktív Petőfi kiállítással készült a decemberben érkező látogatóknak. A belvárosban található Kállay Gyűjtemény szintén nyitva tartott, állandó kiállításai mellett időszaki kiállítással és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várta a vendégeket. Nyíregyháza népszerű attrakciói mellett a megyében tavasszal és nyáron a kerékpáros- és vízi túrák a legkeresettebbek, számos látogatót vonzanak a középkori templomok, és történelmi kastélyok. Télen a gyógyfürdők szolgáltatásait veszik igénybe előszeretettel a vendégek - mesélte el a szakértő.

Ha érdekel a teljes cikk, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem