Deserted aircraft cabin. Rows of seats without passengers Lviv, Ukraine - 05.15.2019.

Így pakolj, ha fapadossal mész nyaralni: könnyedén megspórolhatod a feladós csomag felárát

2022. augusztus 6. 15:01

Javában benne vagyunk a nyárban, elképesztően népszerűek a fapados járatok nyaraló célpontjai, utazunk is ezerrel. Sajnos ezeken a járatokon jópár szigorú szabály van, sokunknak okoz gondot, mit és hogyan csomagoljunk egy hétre. Célszerű körültekintően átgondolni a poggyászunk tartalmát, ha nem akarunk a végén normál jegyáron utazni, diszkont körülmények között.

Mik az elsődleges szempontok a csomagoláskor?

Tájékozódjunk az adott ország kulturális környezetéről, szokásairól. Nagyjából tudjuk, hogy milyen programokon kívánunk részt venni, illetve azt, hogy milyen szintű helyen szállunk meg. Az összeállított ruhatárunk legyen szellős, kényelmes, egymással könnyen variálható, könnyen száradó. Célszerű a műszálas darabokat itthon hagyni.

Többféle csomagolási módszer létezik. Az egyik, hogy 1-2 “kulcsdarab” köré csoportosítjuk a többi ruhát. Lehet az egy szoknya, vagy egy szellős nadrág, sort. Ezekhez válasszunk színben megfelelő, pólókat, laza ingeket, toppokat.

A másik, jóval változatosabb megjelenést biztosító módszer az, ha szettekben gondolkodunk. Ilyen esetben fontos az, hogy a legnehezebb, legtöbb helyet foglaló darabokat magára az utazásra szánjuk. Ezek a darabok lehetnek például a farmernadrág, tornacipő, kardigán, dzseki, amit akár magunkra is köthetünk.

Nézzük tételesen az utazásra szánt ruhadarabokat

A pólók, atléták evidensek, a szivárvány bármely színében mehetnek, hiszen az egyszínű, farmer, vagy fehér shortokkal, szoknyákkal mindig működnek. Az egyberészes is ruhák nagyon praktikusak, mert amellett, hogy kevés helyet foglalnak, önálló outfitként is megállják a helyüket, és könnyű feldobni őket bármilyen kiegészítővel.

Nem hiányozhat a pakkból, egy-két könnyű anygú, de hosszú nadrág sem. Jól variálhatóak bármilyen felsővel, blúzzal… Hiszen a  nyaralóhelyeken is lehűl estére a levegő, nem igaz?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ha mintás darabokat csomagolunk, melléjük minden esetben egyszínűeket párosítsunk. Így a megjelenés kellemes, ízléses lesz, és sokat nem is kell gondolkozni rajta. Két-három bikininek, fürdőruhának mindenképp helye van a csomagban, hozzá persze alap a  flip-flop, illetve egy kényelmes, városnézésre is alkalmas papucsot is jó ötlet bedobni a bőröndbe.

A neszeszer tartalmára külön oda kell figyelni, a repülőgépekre csakis kis kiszerelésű flakonokat lehet felvinni, szóval, ha nem akarunk úgy járni, hogy a reptéren búcsút kelljen inteni a kedvenc parfümünknek, testápolónak, akkor legyünk résen.

Nézzük számokban az egy hetes nyaralásra összeállított bőrönd tartalmát!

  • póló/atléta: 7db
  • short: 4 db
  • egybe ruha: 4db
  • hosszú nadrág: 2db
  • blúz: 1db
  • fürdőruha: 3db
  • papucs: 2db
  • hosszú ujjú pamut felső: 1db
  • alvó: 1db
  • fehérnemű
  • neszszer

Utazós szett

  • farmer
  • atléta
  • laza ing
  • kardigán
  • tornacipő

Ez összesen 30 db ruha, amik könnyedén variálhatóak egymással, és simán beleférnek (nyáron), a kabin bőröndbe. Ennyi kell ahhoz, hogy az ember komfortérzete rendben legyen, és változatosan, kényelmesen tudjon a nyaralás alatt is öltözködni.

További tippek a csomagoláshoz!

  • Egymással kompatibilis ruhákat válasszunk.
  • Jó ötlet, ha többféleképpen viselhető, rétegelhető darabokat viszünk (egy kis ruha például egy nadrág/leggings felett, tunikaként is viselhető adott esetben).
  • Kényelmetlen darabokat, bármilyen jól is néznek ki, nem csomagoljunk csak a helyet foglalják.
  • Csináljunk próba pakolást
  • Ha maradt helyünk, egy plusz darabot tegyünk be, ha másnak nem a komfortérzetünknek jót tesz!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 30. kedd
Katalin, Kitti
18. hét
Április 30.
A katonazene napja
Április 30.
Jazz világnap
Április 30.
A méhek napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem