Térképen az országhatár előtti utolsó magyar benzinkutak: itt még tankolhatsz 480-as áron

Térképen az országhatár előtti utolsó magyar benzinkutak: itt még tankolhatsz 480-as áron

2022. július 22. 10:10

Július vége, augusztus eleje a nagy szabadságolások időszaka: a legtöbb magyar ilyenkorra időzíti a nyári pihenését. A Balaton idén is népszerű, de sokan utaznak külföldre is autóval. Hogy a legolcsóbban megússzuk az útiköltséget, érdemes még itthon, a határátlépés előtt teletankolni a kocsit, ehhez nyújtunk most segítséget. Térképre tettük a határátkelőkhöz legközelebbi magyar kutakat.

Július vége, augusztus eleje a nagy szabadságolások időszaka: a legtöbb magyar ilyenkorra időzíti a nyári pihenését. A Balaton idén is népszerű, de sokan utaznak külföldre is autóval. Hogy a legolcsóbban megússzuk az úti költséget, érdemes még itthon, a határátlépés előtt teletankolni a kocsit, ehhez nyújtunk most segítséget. Térképre tettük a határátkelőkhöz legközelebbi magyar kutakat.

Sokan választják az autós utazást, korábban kiszámoltuk, egy négytagú családnak talán ez az legköltségkímélőbb választás, főleg hogy itthon még kedvezménye áron juthat hozzá a benzinhez. A magyar kormány még 2021. november 11-én döntött arról, hogy befagyasztja hazai üzemanyagárakat, az árstop intézkedés 2021. november 15-én lépett életbe. Első körben 3 hónapra szólt a 95-ös benzin valamint a gázolaj kiskereskedelmi árának 480 forintos áron történő rögzítése. A 2022. február 15-én lejáró benzinár-stopot aztán először 2022. május 15-ig, másodszor július 1-ig, majd pedig június közepén október 1-ig hosszabbították meg a döntéshozók.

Érdemes tehát külföldi autós utazás előtt még Magyarországon teletankolni a kocsit (már ahol ezt engedik – hiszen több kúton is legfeljebb 20 liter üzemanyag vételezhető). Most összeszedtük és térképre tettük az utolsó magyar benzinkutakat a határok előtt.

Fontos! Aki Tornyiszentmiklósnál lépi át a határt Szlovénia irányába, az figyeljen! Amennyiben még hatósági áron tankolna, az még Muraszemenyén tegye meg, hiszen szinte észrevétlenül lépjük át a határt, és az a MOL kút ott a távolban már Szlovénia, ott nem hatósági áras a benzin.

  • Horvátországban a 95-ös benzin 803 forint, a gázolaj 810 forint.
  • Ausztriában 843 forint mindkettő,
  • Szlovéniában 692 forint a benzin, 729 forint a gázolaj
  • Romániában 702 forint a benzin, 753 forint a gázolaj
  • Szerbiában 702 forint, illetve 749 forint
  • Szlovákiában 766 forint a benzin, 767 forint a gázolaj
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?