16 °C Budapest
Bristol, Somerset, UK - June 15, 2009: RyanAir Irish Budget Airlines Boeing 737-400 aircraft departs Bristol airport UK

Már három országban sztrájkolnak a dolgozók: a légitársaság is megszólalt az ügyben

2022. június 25. 09:30

Háromnapos sztrájkra hívta a légiutas-kísérőket az őket tömörítő szervezet, így péntektől Spanyolországban, Belgiumban és Portugáliában is tiltakoznak a rossz munkakörülmények és a fizetéseket övező viták miatt. A Reuters cikke szerint a sztrájkhoz hétvégén az olasz és franciaországi légiutas-kísérők is csatlakoznak, a spanyolországi személyzet pedig június 30-án, július 1-jén és 2-án is sztrájkolni fog.

Belgiumban már csütörtökön is sztrájk volt: akkor a Brussels Airlines pilótái és légiutas-kísérői sztrájkoltak. A Ryanair szerint a 3000 pénteki járatuknak kb. két százaléka volt érintett a sztrájkban, és úgy terveznek, hogy a napi 3000 járatuk 98 százaléka zökkenőmentesen üzemel majd a következő napokban is.

A Ryanair dolgozói szerint a cég nem tartja tiszteletben a minimálbérre vonatkozó törvényeket és a körülmények egyébként is szörnyűek: a portugál légiutas-kísérőket támogató szervezet, az SNPVAC elnöke szerint a személyzet még egy üveg vizet sem vihet fel magával a járatra. A Ryanair a Reuterst nemrég arról tájékoztatta, hogy egyeztetett az alkalmazottakkal a munkaszerződésekről, nagy fennakadásokra mindenesetre nem számítanak a nyáron.

A bérrendezés kérdése a pandémiát követően nagyon hangsúlyossá vált a közlekedési szektorban: a francia szervezetek országos vasúti sztrájkra hívják a dolgozókat július hatodikára, de a héten sztrájkoltak a brit metró- és vasúti dolgozók is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm