26 °C Budapest
Bristol, Somerset, UK - June 15, 2009: RyanAir Irish Budget Airlines Boeing 737-400 aircraft departs Bristol airport UK

Már három országban sztrájkolnak a dolgozók: a légitársaság is megszólalt az ügyben

2022. június 25. 09:30

Háromnapos sztrájkra hívta a légiutas-kísérőket az őket tömörítő szervezet, így péntektől Spanyolországban, Belgiumban és Portugáliában is tiltakoznak a rossz munkakörülmények és a fizetéseket övező viták miatt. A Reuters cikke szerint a sztrájkhoz hétvégén az olasz és franciaországi légiutas-kísérők is csatlakoznak, a spanyolországi személyzet pedig június 30-án, július 1-jén és 2-án is sztrájkolni fog.

Belgiumban már csütörtökön is sztrájk volt: akkor a Brussels Airlines pilótái és légiutas-kísérői sztrájkoltak. A Ryanair szerint a 3000 pénteki járatuknak kb. két százaléka volt érintett a sztrájkban, és úgy terveznek, hogy a napi 3000 járatuk 98 százaléka zökkenőmentesen üzemel majd a következő napokban is.

A Ryanair dolgozói szerint a cég nem tartja tiszteletben a minimálbérre vonatkozó törvényeket és a körülmények egyébként is szörnyűek: a portugál légiutas-kísérőket támogató szervezet, az SNPVAC elnöke szerint a személyzet még egy üveg vizet sem vihet fel magával a járatra. A Ryanair a Reuterst nemrég arról tájékoztatta, hogy egyeztetett az alkalmazottakkal a munkaszerződésekről, nagy fennakadásokra mindenesetre nem számítanak a nyáron.

A bérrendezés kérdése a pandémiát követően nagyon hangsúlyossá vált a közlekedési szektorban: a francia szervezetek országos vasúti sztrájkra hívják a dolgozókat július hatodikára, de a héten sztrájkoltak a brit metró- és vasúti dolgozók is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?