Egymásnak feszültek a szállodások és az Airbnb-sek: ölre mennek a szállóvendégekért

Egymásnak feszültek a szállodások és az Airbnb-sek: ölre mennek a szállóvendégekért

2021. szeptember 24. 09:33

Valójában senki sem tudja, mekkora átfedés lehet a szállodák és a kiadó apartmanlakások kereslete közt, de folyik a harc.

Ismét egymásnak feszültek a szállodások és az airbnb: egyfelől a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, másfelől maga az Airbnb, illetve a Magyar Apartmankiadók Egyesülete (Make). A szállodások szerint az airbnb-sek elszívják a vendégeiket, az airbnb-sek szerint az ő vendégeik inkább más városba mennek, de nem szállodába. Valójában senki sem tudja, mekkora átfedés lehet a keresletben - számol be a hvg.hu.

Nagyon úgy tűnik, hogy a turizmus és azzal a rövid távú lakáskiadás beszakadása lefojtotta a bérleti díjakat és a négyzetméterárakat a pesti belvárosban. De árrobbanás akkor sem várható, ha egy csapásra visszatérnek a turisták.

A szállodások lobbizásánál eggyel magasabb szinten azonban már békésebb a kép. Az Airbnb (mármint maga az Airbnb vállalat) és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködést kötöttek a járvány utáni turizmus növelésének és helyreállításának érdekében Budapesten és környékén. A partnerség részeként az Airbnb és az MTÜ együtt dolgozik majd a turizmus egyensúlyának helyreállításáért,

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?