13 °C Budapest
Croatia, Dalmatia, Brac island, Bol, Zlatni Rat (Golden Cape) beach

Indulhat a magyar roham a kedvelt tengerpartokra: ennyibe kerül, ha utazási irodával mennél

MTI
2021. június 9. 08:57

A tengerparti nyaralások slágerlistáján nincs változás, nyáron visszatérhetnek a magyar turisták a hagyományosan kedvelt partokra, így az elsők között nyitó és a koronavírus ellen bármilyen oltást vagy negatív PCR-tesztet elfogadó Horvátországba, és folyamatosan indulnak a charterjáratok Törökországba, Tunéziába, Egyiptomba is - tájékoztatta a Világgazdaságot Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke.

A tavalyinál jóval több görög szigetre lehet majd repülővel eljutni, és visszakerülnek a kedvenc nyaralóhelyek palettájára az olasz és a spanyol városok is - derül ki a lapban szerdán megjelent interjúból. Drámai drágulásra egyik országban sem kell számítani, a forint-euró árfolyam mozgása sem indokol most olyan mértékű áremelést, amely számottevő változásokat okozna - jelezte a piaci szakértő

A görögországi, a horvátországi és a többi, Földközi-tenger melletti úti célon az átlagos részvételi díj négycsillagos szállodában, félpanziós ellátással 250-300 ezer forint személyenként. Törökországba a 2019. évihez hasonló árakon lehet most utazni.

A szakma várakozásaihoz képest jelentős nagyságrendű igény mutatkozik a tengeri hajóutakra is. Molnár Judit elmondása szerint egyelőre nem tudni, hogy a nemzetközi utaztatás koronavírus-járvány miatti leállása mennyi vállalkozást kényszerített leállásra. A nyilvántartó hatóság adatai szerint 2019. december 31-én 989 bejegyzett iroda volt, most 950 van, vagyis a számukban nincs drámai változás.

Jelentősen csökkent viszont az utazásszervező cégek száma, a pandémia előtt 410 működött, most viszont csupán 220, és velük együtt a lekötött kapacitások egy része is eltűnt. A belföldi turizmust a Széchenyi-pihenőkártya pörgeti, amelynek használatakor a tapasztalatok szerint a kártyatulajdonosok kevésbé árérzékenyen döntenek - mondta Molnár Judit.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem