20 °C Budapest
Fontos fejlesztés a Balatonnál: ennek 700 ezer magyar fog örülni

Fontos fejlesztés a Balatonnál: ennek 700 ezer magyar fog örülni

2019. október 24. 08:15

2019-ben is több mint 700 ezren utaztak a balatoni személyhajókkal, ennek pedig nagy része belföldi turista - tudta meg a HelloVidék.


Az utasok döntő többsége belföldről érkezett, a legtöbben a fővárosból és Pest megyéből, de szintén sokan választották a balatoni hajózást Somogy, Veszprém és Zala megye területéről. Az alig 10 százalékot meghaladó mértékű külföldi turisták főként Németországból, illetve más, német nyelvterületről utaztak a magyar tengerhez.

A hajózási szolgáltatásokat a legtöbben alapvetően kirándulási céllal vették igénybe. A Balatoni Hajózási Zrt. adatai szerint a legtöbben évente csak egyszer hajóznak a Balatonon.

Közben komplex fejlesztések kezdődhetnek hamarosan a balatoni hajózásban: a BAHART hajóflottája megújulhat, ennek részeként négy új kompot állítanak szolgálatba Szántód és Tihany között, valamint modernizálják a személyszállító hajókat is.

Ha elolvasnád az egész cikket, kattints ide!

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?