Ezt intézd el a tanév kezdete előtt, ha szeretnéd elkerülni a sorban állást

Ezt intézd el a tanév kezdete előtt, ha szeretnéd elkerülni a sorban állást

2018. augusztus 28. 16:00

Az iskolai nyári szünet végén, a tanév kezdetekor rendszeresen megnövekedik a közlekedési bérletet vásárlók száma. Ezért a Budapesti Közlekedési Központ - ahogy évről-évre ebben az időszakban -felhívja a figyelmet: érdemes elővételben megváltani az utazáshoz szükséges bérletet.

Az iskolai nyári szünet végén, a tanév kezdetekor rendszeresen megnövekedik a közlekedési bérletet vásárlók száma. Ezért a Budapesti Közlekedési Központ - ahogy évről-évre ebben az időszakban -felhívja a figyelmet: érdemes elővételben megváltani az utazáshoz szükséges bérletet. A BKK által forgalmazott havibérletek immár tíz éve tetszőleges kezdőnappal válthatók meg, azaz beszerzésükkel nem szükséges szeptember 1-ig várni. Az utazáshoz szükséges jegyek, bérletek városszerte 25 értékesítési ponton (ügyfélközpontban, pénztárban) és éjjel-nappal közel 370 BKK-automatában megvásárolhatók. A tanulók számára 2018. október 30-ig szükséges gondoskodni a diákigazolványok új tanévre szóló matricával történő érvényesítéséről.

A tanév kezdetekor rendszeresen megnövekedik a bérletvásárlók száma, ezért a BKK javasolja: aki teheti, elővételben váltsa meg bérletét. A BKK www.bkk.hu/pontkereso címen elérhető térképes értékesítésipont-keresőjében akár helyszínre, akár nyitvatartási időre is keresve könnyen, gyorsan megtalálható a legközelebbi ügyfélközpont, pénztár vagy automata. A BKK a közösségi közlekedés használatához szükséges jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket 25 ügyfélközpontban és pénztárban, valamint közel 370, a hét minden napján éjjel-nappal elérhető jegy- és bérletkiadó automatával biztosítja.

A fővárosi közösségi közlekedési szolgáltatás a 2017/2018-as tanévre, illetve annak második felére érvényes okmányokkal legkésőbb a 2018. október 31-i kezdőnappal megvásárolt bérletekkel vehető igénybe. Ezek lejártát (de legkésőbb november 30-át) követően csak a 2018/2019-es tanévre, illetve annak első félévére érvényes diákigazolvánnyal, vagy a köz-, illetve felsőoktatási intézmény által kiadott, ideiglenes diákigazolványnak minősülő, sorszámozott igazolással használható a kedvezményes bérlet. A tanköteles korú diákok diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes. A tanévkezdés napján, 2018. szeptember 3-án életbe lép a fővárosi közösségi közlekedés tanítási időszakban érvényes menetrendje, ezzel kapcsolatban a BKK rövidesen részletes tájékoztatást ad.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16