5 °C Budapest

Szakállas trükk: így fosztják ki a budapesti tömegközlekedőket

2015. december 1. 16:30

Veled is előfordult már, hogy nem adott vissza a BKK automata?  Elképzelhető, hogy nem az automatával van baj, hanem téged is egy szakállas trükkel próbáltak átejteni.

Érdekes esetre hívta fel a figyelmet egy  tumblr felhasználó, akivel a Keleti Pályaudvarnál történt meg az alábbi szori:

Tegnap reggel vártam a buszra, nincs jegyem, veszek. Ott az automata. Király. Megnyomogatom a cuccokat, 350 Ft. a jegy, dobok bele kettő darab kétszázast. Várok az áldásra. Kijött a jegy. Hol az 50 forintom? Már majdnem szétrúgtam a gépet, majd belenéztem. Ott volt a műanyag fecni.

Ha nem adott vissza a gép, akkor mindenképpen érdemes belenézni az automatába, nehogy mi is hasonlóan járjunk. Egyébként nem muszáj pénzzel fizetni, lehetőség van bankkártyás, vagy paypass-os fizetésre is az automatáknál. Illetve ha velünk is hasonló eset történik, akkor felhívhatjuk a BKK ügyfélszolgálatát is.

Megszólalt a BKK!

"A Budapesti Közlekedési Központ lépéseket tesz, hogy ügyfelei biztonságosabban vásárolhassák meg a közösségi közlekedés igénybevételéhez szükséges jegyeket és bérleteket. A készülékek folyamatos ellenőrzésén, valamint biztonsági kamerák üzembehelyezésén kívül egy szoftvermódosítás segítségével igyekszik megakadályozni ennek lehetőségét. A bankjegyvisszahúzásra vonatkozóan augusztus végén bevezettünk egy szoftverfrissítést, amely során a BKK jegy- és bérletkiadó automata 60 másodperc múlva visszahúzza a visszajáró bankjegyet (eltömítés esetén is), így az utasunk jogos visszajárója nem jut illetéktelenek kezébe. A szoftver bevezetése óta nagymértékben csökkent az ilyen visszaélések száma.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az utóbbi időben sajnos azt tapasztaljuk, hogy egyesek az automaták pénzérmekiadó nyílását tömítik el, így akadályozzák meg, hogy a visszajáró aprópénz a jegykiadó tálcába jusson. A Budapesti Közlekedési Központ és az üzemeltető, T-Systems Magyarország Zrt. jelenleg is közösen dolgozik egy olyan szoftveres és hardveres módosítás kifejlesztésén, amely bevezetésével meg tudja előzni az ilyen jellegű visszaéléseket.

A szoftvermódosításon kívül új biztonsági kamerákkal is elláttUk az automatákat annak érdekében, hogy az elkövetők mielőbb azonosíthatók legyenek, ugyanis a készülékek eltömítése és így a visszajáró pénz illetéktelen megszerzése is bűncselekmény, amely rendőrségi eljárás kezdeményezését vonja maga után. Az, aki ilyen okok miatt nem jut hozzá a visszajáró pénzhez, lehetőség szerint még a helyszínen lépjen kapcsolatba a BKK telefonos ügyfélszolgálatával, a 06 1 3 255 255 telefonszámon az 1-es majd 5-ös menüpontokat választva, vagy az automata kijelzőjén található díjmentesen hívható "Segítség" gomb megnyomásával. A BKK haladéktalanul intézkedik, minden bejelentést kivizsgál 30 napon belül, és a jogosnak bizonyuló esetekben visszatéríti az utasok számára az automatában maradt összeget" - nyilatkozta a 24.hu-nak a Budapesti Közlekedési Központ. A BKK tippjeit IDE KATTINTVA olvashatjátok.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?