23 °C Budapest

Jövőre nem lehet már trükközni a külföldi rendszámmal

Pénzcentrum
2011. november 16. 08:32

A napokban elfogadott adótörvények szerint jövőre emelkedik a gépjármű-átírási illeték, viszont jelentősen, akár ötödére is csökkenhet a regisztrációs adó mértéke. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy okafogyottá válhat a szlovák rendszám használata - írja a Napi Gazdaság.

A regisztrációs adón sokat lehet majd spórolni jövőre. Esetenként akár a mostani adó ötöde is lehet az új, vagyis mindenképp érdemes pár hónapig még a régi autóval járni. A legkisebb teljesítményű, legkorszerűbb új autónál mindössze 45 ezer forint lesz az adó 250 ezer forint helyett, ami összességében fel sem tűnik a bruttó vételárban − egy extra tartozék beszerelése is beleférhet pluszban. A módosító indoklása szerint a cél a járművásárlás élénkítése.

Ezzel együtt jelentősen szigorodik a külföldi rendszámú autók magyarországi használata is - ami az adócsökkentés miatt okafogyottá is válik. A közúti közlekedésről szóló törvény ugyanis úgy módosul, hogy ilyen autót Magyarországon élő magánszemély csak egy napig használhat − vagyis lényegében arra van ideje, hogy elguruljon és lecserélje a rendszámot.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?