20 °C Budapest

Autót keresel? Ne bajlódj az alkudozással, van aki megoldja helyetted...

Pénzcentrum
2008. május 6. 16:00

Ingatlanközvetítők mintájára a tengerentúlon már autóközvetítők is működnek, akik tulajdonképpen elvégzik a vásárló helyett a keresgélést, alkudozást, időt és pénzt spórolva nekik.

A szolgáltatás ráadásul egy "kattintásnyira" van, mivel az ügyfeleknek nincs más dolguk, mint a szolgáltató honlapját felkeresni és megadni valamilyen elérhetőségüket. Ezek után a cég egyik alkalmazottja felveszi a kapcsolatot a leendő ügyféllel és 15 perc alatt minden információt beszerez arról, hogy mire is van szüksége tulajdonképpen a kedves vevőnek.

A legfontosabb kérdés az ügynök számára, hogy milyen autót szeretne a vásárló és milyen formában szeretné finanszírozni azt. Ezek után már indulhat is a vadászat. A No Haggles nevű amerikai cég vezetője szerint átlagosan 3-5 napba telik a kapcsolatfelvételtől számítva az autó beszerzése, de van, hogy néhány óra alatt megköttetik az üzlet. Természetesen speciális igények esetében ez több időt is igénybe vehet.

A cégek elsősorban új autók beszerzésével foglalkoznak. A gyors és bonyodalommentes vásárlás mellett a legnagyobb előnyük a kedvezményes áron való beszerzés, mivel nagykereskedelmi ár közelében, a fölött 1-3 százalékkal tudnak árat kialkudni.

Ugyanakkor ez a szolgáltatás is rejthet magában némi buktatót. Érdemes például utánajárni, hogy a szolgáltatást nyújtó cég kvázi brókerként működik-e, azaz ügyfél megbízására végzi a feladatát és csak tőle kap cserébe díjazást, vagy a kereskedő is jutalékot fizet a megkötött ügyletek után. Az utóbbi esetben ugyanis természetesen abban érdekelt a vállalat, hogy adott gépjármű-forgalmazótól szerezze be az autót, ami nem feltétlenül esik egybe a legjobb ajánlattal.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Autóközvetítést nyújtó vállalkozások gyakran pénzügyi szolgáltatást is nyújtanak, úgy mint hitel-, vagy lízing nyújtás, garanciavállalás stb. A kialkudott áron felül tehát számos egyéb tényezőt is érdemes figyelembe venni a szolgáltató kiválasztása, illetve az ügylet megkötése előtt. Az igazi előnyt ugyanis az jelentheti, ha az áron kívüli egyéb feltételek (pl. használt autó beszámítás, hiteltörlesztés feltételei) tekintetében is előnyös szerződést tudnak megkötni.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?