25 °C Budapest

Címke: autó lízing cégek (22 cikk)

Pénzcentrum | 2013. február 17. 11:06

A legolcsóbb új autók Magyarországon: itt a lista

A 12 évhez közelítő átlagéletkorú magyarországi autópark a céges járművek korosodását is jelenti. Ez pedig a szervizköltségek, a környezetterhelés és adott esetben a magasabb hajtóanyagszámla révén a cégek eredményességére is kihat, így érdemes átgondolni, nem jobb-e egy korszerű, garanciális, új autó. Az autóbeszerzési szokásokat megfigyelve az derül ki, hogy a hazai vállalkozások jelentős része továbbra sem a teljes használati időre vetített ráfordítások nagyságát, hanem a beszerzési árat veszi figyelembe a döntés meghozatalakor.

Pénzcentrum | 2011. november 19. 08:06

Hol vegyünk fel hitelt? Szlovákiában vagy itthon?

Nem egyszerű manapság tőkéhez jutni a kis-és közepes vállalatoknak. Az elmúlt évek gazdasági nehézségeinek hatására a bankok jelentősen megváltoztatták hitelezési politikájukat, a legkisebb cégek pedig sokszor nem tudják, hogyan, milyen hitelt érdemes felvenniük fejlesztéseik finanszírozásához.

Pénzcentrum | 2011. április 1. 04:44

Frankhitelben fuldokló autósok: itt a mentőöv?

A devizahitelek megnövekedett törlesztő részleteivel küszködő vásárlókat igyekeznek visszacsábítani az autószalonokba a piaci szereplők. Az árfolyamveszteség egy részét magukra vállalják és a régi kölcsönt kiszámíthatóbb forinthitelre cserélik. Igyekezetük érthető, mivel a hazai új autóeladások mélyponton vannak.

Pénzcentrum | 2011. február 10. 12:02

Dunavölgyi: a lízing nagyobb finanszírozási biztonságot jelent

Tavalyelőtthöz hasonlóan 2010 utolsó negyedévében is élénkült valamelyest a lízingpiac, az egy évvel korábbihoz képest azonban így is 35%-os visszaesést produkált 2010-ben. Mindösszesen 300 milliárd forint új finanszírozási volument mutatott fel az ágazat egy év alatt, melyre legalább egy évtizede nem volt példa. A Lízingszövetségnél ugyanakkor pozitív jelként értelmezik, hogy a visszaesés mérséklődött.

Pénzcentrum | 2008. december 11. 14:15

Nincs több autókölcsön a K&H-tól

Megszűnik a lakossági gépjármű-finanszírozás, erősödik az általános eszköz finanszírozás és a flottakezelés a K&H Lízingnél. A szolgáltatás megszűnése miatt dolgozókat bocsátanak el. Lehet, hogy nem ők az egyetlenek, akik erre kényszerülnek - írja az index.hu.

Pénzcentrum | 2008. november 11. 05:40

Célkeresztben a lízingcsalók: a vadászat elkezdődött!

A finanszírozási csalások elkövetési módjai egyre kifinomultabbá váltak, a finanszírozók csak összefogással és a Rendőrséggel való együttműködéssel képesek csökkenteni az ebből eredő károkat. A csalók hitel- vagy lízing igénybevételével autókat vásárolnak, de a törlesztés helyett inkább értékesítik a járműveket, milliárdokkal rövidítve meg ezáltal a finanszírozókat.

Pénzcentrum | 2008. október 20. 11:43

Lízing finanszírozás: szigorodó feltételek

A gépjármű finanszírozási feltételek tisztulására, a kisvállalatok uniós támogatásánál a lízing társfinanszírozás lehetővé tételére és az ügyféltudatosság növekedésére számít a Lízingszövetség a pénzügyi válság következményeként.