31 °C Budapest
Lodz, Poland April 30 2023 Hand holding new black iphone 14 pro max., editorial use

Hihetetlen nagyon húzott az Apple: azért ez sokkoló lesz mindneki számára

2024. június 21. 11:44

Az Apple a Worldwide Developers Conference keretében bemutatta legújabb, még korlátozott képességű mesterséges intelligencia modelljét, az Apple Intelligence-t, amely szemben a versenytársakkal, visszafogottabb léptékkel közelíti meg a technológiát, ugyanakkor innovatív partnerséget kínál az OpenAI-vel.

Az Apple a múlt héten rendezte meg az éves, "Worldwide Developers Conference" névre hallgató eseményét, amelyen gyakran az új technológiai fejlesztéseket mutatják be. Az idei konferencia fő témája a mesterséges intelligencia (AI) volt, amelyet a vállalat 'Apple Intelligence' néven emleget. – számolt be róla a New Yorker.

Az Apple egy visszafogottabb megközelítést alkalmaz az AI terén, ellentétben a Google és a Microsoft által alkalmazott agresszív stratégiákkal. Az iPhone-ra fejlesztett AI modellje hárommilliárd paraméterrel rendelkezik, szemben az OpenAI GPT-4 több mint másfél milliárdos paraméterével. A bonyolultabb feladatokhoz az Apple lehetőséget kínál a felhasználóknak, hogy felhő alapú szolgáltatásokon keresztül férjenek hozzá a ChatGPT-hez egy olyan licencszerződés keretében, amely nem pénzügyi kompenzációt, hanem nyilvánosságot biztosít az OpenAI számára.

Az iPhone-ra fejlesztett AI képes lesz e-mailek átírására, csoportos üzenetek összefoglalására és értesítések osztályozására. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója úgy jellemezte ezt a technológiát mint "új személyes intelligencia rendszert", ami egy másodlagos agyként funkcionálhat.

Az AI futtatása közvetlenül az eszközön bizonyos mértékű adatvédelmet ígér, de továbbra is fennállnak kockázatok a tévedésekre vagy a valóság elferdítésére vonatkozólag. Cook elismeri, hogy az új AI nem lesz tökéletes pontosságú, de magas minőségű eredményeket ígér.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az esemény azt is jelezte, hogy az Apple nyitottabb hozzáállást kezd alkalmazni termékfejlesztés terén. Az operációs rendszer frissítése lehetővé teszi a felhasználóknak telefonjaik tesztreszabását és interaktívabb felhasználói élményt nyújt. Az Apple új technológiája arra utal, hogy az MI integrálása mindennapi életünkbe elkerülhetetlen, és jelentős változásokat hozhat magával. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 22. hétfő
Magdolna
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem