12 °C Budapest
Indoor farm of hens that lay eggs.

Vidéken kezdett új életet a magyar rockzenész: ebből él most, a színpadtól sem búcsúzott végleg

2022. február 20. 13:31

Sokakat vonz a vidéki élet, a tanyasi életforma, és a nyugalom. Így érezhetett Bagdi Attila is, aki még gyerekkorában szívta magába a vidéki élet iránti olthatatlan szenvedélyt, és az állatok iránti szeretetet . A jelenleg Jászszentandráson élő rockzenész teljesen felhagyott ugyan pedagógusi munkájával, azonban a színpadon még biztosan látni fogjuk.

A mai világban mindenki rohan, nincs idő semmire. Ezért is döntött úgy a fiatal házaspár, hogy nem állnak be a sorba, lassítanak, és megteremtik a maguk hétköznapi kis paradicsomát Jászszentandráson. 2018-ban vették meg a tanyát, és immár igazi vályogházban él a Bagdi házaspár. Állattartó hobbijuk életmóddá, majd fokozatosan megélhetéssé nőtte ki magát, mára igazi gazdálkodnak nevezhetik magukat.

Bagdi Attila és felesége Bagdiné Káli Kitti birtoka ezen a jó földrajzi fekvésű területen áll. A párnak, mint ahogy azt a Hello Vidék írta, nagyon megtetszett a kis település, ahol először motorstalálkozó okán érkezett a rockzenész. Az eredetileg ötezer négyzetméteres területet mára három hektárosra, vagyis harmincezer négyzetméteresre bővítették szorgalmasan az elmúlt négy évben. Eleinte csak a saját maguk ellátására vágtak bele a tollasjószág tenyésztésébe, ajándéknak adták a falubelieknek, kinek mikor, mire volt szüksége. De aztán, ahogy nőttek az igények, kiváltotta a házaspár az őstermelői igazolványt is, és úgy döntöttek, ezentúl eladásra is tartják az állatokat.

Manapság már évente 8000-10000 vágócsirkéjük van, és Attila elmondja, hogy a mennyiség helyett a minőségre mentek rá a tanyájukon, igazi tanyasi, háztáji baromfi kapható náluk: tyúkok, gyöngytyúkok, kacsák, libák, fürjek, de nyulat, disznót, birkát is tartanak már, kis mennyiségben.

A sokoldalú farmer tizenhárom éve zenél-énekel rockegyüttesükben, az Anonym Rockband-ben, és örömmel tölti el, hogy egyre több helyre rendszeresen visszahívják őket, motorostalálkozókra, gasztronómiai fesztiválokra. Ahogy mindenben, itt is az elhivatottság volt a fontos, a semmihez sem fogható csoda, hogy visszahozták a rockzenét az emberek szívébe.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy tál babgulyásért is szívesen mentünk, ha hívtak minket, és megyünk most is. Igaz, most a Covid bekavart, a zeneipart rendesen megviselte a járvány, mi sem jártunk fellépésekre. De most már változik a helyzet, és sorra jönnek a fesztiválok, motorostalálkozók, rendezvények, amelyekne felléptünk

- mondta a rockzenész, aki hozzátette, hogy mintatanyát terveznek létrehozni, ahol bemutathatják az embereknek a tanyasi létformát, amivel megszerettetik és közelebb hozzák hozzájuk az önellátást, a fenntarthatóságot. Aki kedvet kapna, hogy kipróbálja ezt az életet, annak szállást is biztosítanak majd.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm