Tokió, 2021. augusztus 3.Az aranyérmes Kopasz Bálint (j) és az ezüstérmes Varga Ádám a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének eredményhirdetésén a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án.MTI/Kovács Tamás

Éremeső Tokióban! Remekeltek a kajakosok, Berecz Zsombor futamgyőztesként ezüstérmes

2021. augusztus 3. 08:41

Kopasz Bálint aranyérmet szerzett, mögötte Varga Ádám lett az ezüstérmes a kajak 1000 méteres döntőjében. Berecz Zsombor is történelmet írt azzal, hogy a magyar vitorlázás legjobb eredményét érte el az olimpiák történetében: futamgyőztesként lett ezüstérmes finn dingiben. Kozák Danuta és Bodonyi Dóra a kajak párosok 500 méteres versenyén szerzett bronzérmet, ugyanitt Csipes Tamara és Medveczky Erika a negyedik helyen ért célba. Gratulálunk!

Minden idők legjobb magyar vitorlázó eredményét érte az olimpiákon Berecz Zsombor, aki második lett finn dingi hajóosztályban a tokiói játékokon. Az utolsó futamon győzött, de ponthátrányát csak csökkenteni tudta az élen álló brit versenyzővel szemben.

Eddig egyetlen érme volt Magyarországnak vitorlázásban az olimpiák történetében: Detre Szabolcs és Detre Zsolt 1980-ban lett bronzérmes repülőhollandiban.

Tokió, 2021. augusztus 3.
Az ezüstérmes Berecz Zsombor a vitorlázók Finndingi versenyének éremfutama után a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Enosimai Jachtkikötőben 2021. augusztus 3-án.
MTI/Czeglédi Zsolt
Tokió, 2021. augusztus 3. Az ezüstérmes Berecz Zsombor a vitorlázók Finndingi versenyének éremfutama után a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Enosimai Jachtkikötőben 2021. augusztus 3-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Remekeltek a férfi kajakosok is 1000 méteren: a döntőben Kopasz Bálint leiskolázta a mezőnyt, magabiztosan húzta be az aranyat. Varga Ádám hatalmasat hajrázva lett ezüstérmes, a befutó olyan szoros volt, hogy Kopasz mögött hárman szinte egyszerre értek be, elsőre nem is írták ki, kié az ezüstérem.

Végül Varga a kivetítőről tudta meg, hogy ő lett a második Kopasz mögött. Mint mondta, otthon már előre aláírta volna az ezüstöt, sőt, még a harmadik helyet is.

Tokió, 2021. augusztus 3.
Az aranyérmes Kopasz Bálint (j) és az ezüstérmes Varga Ádám a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntője után a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án.
MTI/Kovács Tamás
Tokió, 2021. augusztus 3. Az aranyérmes Kopasz Bálint (j) és az ezüstérmes Varga Ádám a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntője után a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án. MTI/Kovács Tamás

Hihetetlen, hogy két magyar áll a dobogó legfelső fokán egy olyan számban, amiben rég volt egyáltalán A döntőse Magyarországnak, nem hogy érmese, olimpiai bajnoka.

- mondta Varga Ádám.

A női kajakosok első érmét Kozák Danuta és Bodonyi Dóra nyerte az olimpián: a párosok 500 méteres versenyében a harmadik helyen értek célba.

Tokió, 2021. augusztus 3.
A bronzérmes Bodonyi Dóra (b) és Kozák Danuta a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án.
MTI/Kovács Tamás
Tokió, 2021. augusztus 3. A bronzérmes Bodonyi Dóra (b) és Kozák Danuta a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án. MTI/Kovács Tamás

Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák azt hitte, másodikak lettek, csak az M4-nek adott interjú előtt, a kivetítőről értesültek, hogy végül bronzérmesek lettek. Az ugyanezen a döntőn induló Csipes Tamara és Medveczky Erika a negyedik helyen ért célba.

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 26. csütörtök
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?