Tokió, 2021. július 26.Hosszú Katinka a nõi 200 méteres vegyesúszás elõfutamában a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 26-án. A szám magyar világcsúcstartója a második legjobb idõvel, 2:09.70 perccel jutott tovább.MTI/Kovács Tamás

Ennyit hoz érem nélkül az olimpia Hosszú Katinkának, Péni Istvánnak, Kenderesi Tamásnak: röpködnek a tízmilliók

2021. július 28. 14:01

Javában dübörög a 2020-as olimpia Tokióban, és bár a magyar éremeső egyelőre elmaradt, már most is születtek nagyszerű hazai teljesítmények. Amiket ráadásul az állam busásan meg is fizet. Szilágyi Áron például már több mint 78 millió forintot vívott össze magának, de Milák Kristóf aranya is 50 millió forintot ér. A nagy pénzjutalmakért azonban nem kell dobogó sem, a negyedikek, Vas Kata Blanka, Verrasztó Dávid, Kenderesi Tamás vagy Márton Anna is 21,5 millió forinttal lettek gazdagabbak. De 20 millió forint jutalmat kap eddigi teljesítményéért Hosszú Katinka is.

Javában dübörög a 2020-as olimpia Tokióban, és bár a magyar éremeső egyelőre elmaradt, már most is születtek nagyszerű hazai teljesítmények. Amiket ráadásul az állam busásan meg is fizet.

A Magyar Közlönyben korábban megjelent rendelet szerint ugyanis a magyar sportolók pénzjutalomban részesülnek akkor, ha az 1-8. helyezés között végeznek az olimpián. Nem is kevésben.

Ahogy a közlöny szövegezéséből kiolvasható, nettó összegekről van szó, továbbá, mivel fejenként van megadva a pénzdíj, vélhetően párosban vagy akár csapatban is ezeket az összegeket kapják meg a sportolók helyezésük függvényében (korábban ez nem így volt).

Kik szakították eddig a legtöbbet a 2020-as olimpián?

Sokszor hallani, hogy már az olimpián szerepelni is nagyszerű dicsőség, ez így is van, viszont bármilyen sportágban a legjobb nyolcban szerepelni még inkább megsüvegelendő. Így gondolkozhatott az állam is, amikor a riói olimpia után feltunningolták a jutalmakat. De lássuk, kik, mennyit kerestek mindezzel most a tokiói olimpián eddig.

A mai napig, azaz július 28-ig összesen két magyar aranyérem született, az egyik Szilágyi Áron, a másik Milák Kristóf nevéhez fűződik. Előbbi férfi egyéni kardban, utóbbi férfi 200 méteres pillangóban bizonyult az olimpia legjobbjának, ezzel mindketten 50 000 000 forintot szakítottak. Másik vívónk, Siklósi Gergely második lett férfi egyéni párbajtőrben, amivel az eddig egyetlen ezüstérem mellé bezsebelt még 35 700 000 forintot is.

Bronzérmünk eddig kettő van, az egyiket egy csapat, mégpedig a férfi kardvívók szerezték. Ez pedig azt jelenti, hogy a csapat mind a négy tagja fejenként 28 500 000 forintot kap. Ez azonban a 4 versenyzőből csupán háromnak jelent ténylegesen ekkora összeget az olimpiára nézve. Ők: Decsi Tamás, Gémesi Csanád és Szatmári András. Ugyanis a csapat 4. tagja maga az egyéniben is olimpiai bajnoki címet szerző Szilágyi Áron, aki ezzel a bronzzal és a korábbi arannyal már nem kevesebb, mint 78 500 000 forint pénzjutalmat szerzett Tokióban. A másik bronzunkat Tóth Krisztián szerezte cselgáncsban, így ő is 28 500 000 forint pénzjutalmat kap.

Érmeseink eddig ennyien voltak, viszont negyedik helyen többen is végeztek már. Vas Kata Blanka soha nem látott magyar olimpiai teljesítménnyel lett negyedik terepkerékpározásban, Verrasztó Dávid férfi 400 méter vegyesúszásban lett negyedik, míg Kenderesi Tamás férfi 200 méter pillangóban, Márton Anna pedig női egyéni kardban csúszott le éppen a dobogóról. Ők így mind fejenként 21 500 000 forinttal lettek gazdagabbak.

Ötödik helyezettjeink is sokan vannak: Pupp Réka cselgáncsban, Péni István sportlövészetben, Salim Omar Taekwondoban, Hosszú Katinka pedig női 400 vegyesúszásban lett az ötödik. Ezen felül pedig a 4x100 méteres férfi gyorsúszó csapat is 5. lett, aminek Milák Kristóf is tagja volt. Nekik mindannyijuknak ez 14 300 000 forintot jelent fejenként. Milák így már 64 300 000 forintos pénzdíjnál jár.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hatodik helyünk eddig egyet sikerült szerezni, ez Mihályvári-Farkas Viktória nevéhez fűződik, aki női 400 méter vegyesúszásban lett hatodik. Neki ez 11 400 000 forintot jelent.

Hetedik helyen eddig két magyar versenyző végzett, Bicsák Bence férfi triatlonba fért be a legjobb nyolcba. Míg rajta kívül Hosszú Katinkának lett egy hetedik helye női 200 méteres vegyesúszásban. Mindkettejüknek 5 700 000 forint üti a markát ezért a teljesítményért. De mivel Katinkának már van egy ötödik helye is, ezért ő összességében már 20 000 000 forint jutalmat kap eddigi olimpiai teljesítményéért.

Mindezek alapján tehát a következőképpen alakul az eddigi olimpiai pénzjutalmak mértéke a magyar helyezettek (1-8.) számára:

Ahogy látjuk, az élen nincs nagy meglepetés, Szilágyi Áron egy arannyal és egy bronzzal kapja eddig a legtöbbet, őt Milák Kristóf követi a saját aranyával. Utánuk harmadik helyen Siklósi Gergely áll a maga ezüstjével, akit sorban a három, csapatban bronzot nyerő kardozó és Tóth Krisztián, cselgáncsozó követ. Őket helyezés alapján a negyedikek követik a maguk 21,5 millió forintjukkal, viszont közvetlenül utánuk már Hosszú Katinka szerepel, hiszen neki az ötödik helye mellé már van egy hetedik helye is, ami így összesen már 20 millió forintot ér. A sort Bicsák Bence zárja a maga 5,7 milliójával, ennyit kap ugyanis egy hetedik, nyolcadik helyezettünk pedig még nincsen.

(Címlapkép - MTI/Kovács Tamás)

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
perfekt  |  2023.03.16 13:04
Miután megismertük a mikrogazdálkodói beszámoló jellemzőit, dönthetünk úgy, hogy az elszámolások egy...
laskainelli  |  2023.03.16 10:06
Úgy érzed, hogy lekapcsolódtál önmagadról? Leginkább mások igényei határozzák meg a döntéseidet és e...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?