2021. január 22. péntek Vince, Artúr

Feldíszítették az Ország Karácsonyfáját: ünnepi fénybe borult a Kossuth tér + fotók


Kedden állították fel a Kossuth téren az Ország Karácsonyfáját, amely idén Székesfehérról érkezett a fővárosba. Időközben feldíszítették, így advent első vasárnapját már ünnepi fénybe öltözve fogadhatta a hatalmas ezüstfenyő.

Ezen a héten kedden vágták ki azt a négy tonna súlyú, 15 méter magas, 70-80 centiméter törzsátmérőjű ezüstfenyőt, amely idén az Ország Karácsonyfájának tisztét tölti be a Parlament előtt. A fát negyven évvel ezelőtt ültették Székesfehérváron. Advent első hétvégéjére ünnepi díszbe öltöztették a fát, amely január 6-ig, vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret.


Az ország karácsonyfája díszkivilágításban a budapesti Kossuth téren 2020. november 28-án. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az ország karácsonyfája díszkivilágításban a budapesti Kossuth téren. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Adventi díszkivilágítás a budapesti Kossuth téren. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Hiába van kanyarban az orosz vakcina: a magyarok köszönik, nem kérnek belőle
13 ezer fő töltötte ki a Pénzcentrum nagy covid-vakcina kutatását.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked