21 °C Budapest
Detail of a european gasmeter, measuring the usage of gas in cubic metres (codes have been altered)Canon EOS 350D + 50 mmsimilar images :

Fontos dolgot közöltek a rezsidiktálásról: erről jobb, ha mindenki tud

2022. augusztus 22. 18:02

Az augusztus 1-jével megváltozott rezsiszabály értelmében mostantól piaci árat kell fizetni az átlagfogyasztás felett, emiatt pedig sokan éltek a rendkívüli diktálás lehetőségével. Viszont sokakban felmerülhet a kérdés, hogy legközelebb mikor kell bediktálni a fogyasztást. Ennek járt utána a 24.hu.

Sokak éltek az augusztus 1-jével megváltozott rezsiszabályok miatt a rendkívüli diktálás lehetőségével, ami miatt nem a megszokott időpontban diktálták be a gáz és a villanyóra állását. Ennek okán felmerül a kérdés, hogy legközelebb mikor kell bediktálni az óraállást.

Az MVM tájékoztatása szerint a szokásos diktálási időszak nem változik meg az ügyfeleknél, függetlenül attól, hogy élt-e a rendkívüli diktálás lehetőségével. Tehát az, aki eddig például 20-án diktálta be az áram-és gázóra állását, az továbbra is ugyanekkor fogja, annak ellenére is, hogy az átállás miatt most korábban kellett ezt megtennie.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?