16 °C Budapest
Foto: Portfolio

Ilyen évente csak egyszer van Budapesten: nem érdemes kihagyni, ha lakást vennél

2022. április 20. 19:03

Idén is várja az ingatlanpiac egyik legfontosabb eseménye a lakáskínálat iránt érdeklődőket. A Portfolio Lakás Kiállítás az elmúlt évekhez hasonlóan egyaránt számít az érdeklődő magánszemélyekre és a befektetőkre, fejlesztőkre, vállalkozókra. Most böngészhet az elmúlt évek fotói között. 

A Lakás Kiállításon minden évben kiemelt szerepet játszanak a legnagyobb ingatlanfejlesztő cégek, akik az újlakás-piac iránt érdeklődőknek tudnak akár a helyszínen kedvező ajánlatot adni. A használt lakást keresők sem maradnak segítség nélkül, hiszen az ezen a területen otthonosan mozgó közvetítők is jelen lesznek az eseményen.

A szakmai program keretében kiemelten szó esik az ingatlanpiaci aktualitásokról, és a meglévő kedvezményes lehetőségekről, valamint azok igénybevételének módjáról. Ezek a következők:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • Elindult az MNB legfeljebb 2,5 százalékos kamatozású Zöld Otthon Programja az energiahatékony új ingatlanba költözők számára, legfeljebb 70 milliós hitelösszegig
  • Ebből 10 millió forint erejéig a kétgyerekesek, 15 millió forint erejéig a háromgyerekesek 0 százalékos kamattal vehetik fel a hitelt, amennyiben a CSOK-ot is igénybe veszik a költözéshez
  • Az új lakások áfája továbbra is 5 százalék
  • Ezt is visszaigényelhetik azon vásárlók, akik CSOK-kal vásárolják meg az ingatlant
  • Ha építkeznek, akkor 5 millió forint erejéig visszaigényelhető a számlák áfatartalma
  • A CSOK-kal vásárlók illetékmentességet kapnak
  • Tetőtérbeépítésre is elérhető a CSOK
  • Felújításra 3 millió forint támogatást kaphatnak a gyermeket nevelő családok, ami előfinanszírozható egy 6 millió forintos, 3 százalékos kamatozású kamattámogatott hitellel
  • A falusi CSOK településeinek listája tavaly 200 taggal bővült, de érdemes a határidőkre is figyelni
  • A korábbi kormányrendeletek szerint a Falusi CSOK 2022. június 30-án, A Babaváró Hitel, az Otthonfelújítási támogatás és a CSOK-hoz kapcsolódó lakásépítési áfa visszatérítési támogatása 2022. december 31-én jár le

Az elmúlt években több ezer résztvevő érdeklődése mellett került sor a Lakás Kiállításra, az eseményekről készült képgaléria itt tekinthető meg.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem