33 °C Budapest
Megszólalt az Európai Parlament az ukrán helyzetről: Eltökélten adunk választ az ok nélküli  agresszióra

Megszólalt az Európai Parlament az ukrán helyzetről: "Eltökélten adunk választ az ok nélküli agresszióra"

2022. február 24. 13:01

Az Elnökök Értekezlete a leghatározottabban elítéli az Ukrajna elleni orosz támadást. Ukrajna független és önálló állam, területi egysége pedig kétségbevonhatatlan. Az orosz támadás jogtalan és igazolhatatlan. 

Az Európai Parlament elnöke és a képviselőcsoportok elnökei az alábbi nyilatkozatott tették az Ukrajna elleni katonai támadást követően, és rendkívüli plenáris ülést jelentettek be: „Ma reggel Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke összehívta az Elnökök Értekezletét, hogy az megvitassa az Ukrajna elleni orosz támadásra adott parlamenti választ. A vezető testület az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel, és az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel is megvitatta a helyzetet."

Az Elnökök Értekezlete a leghatározottabban elítéli az Ukrajna elleni orosz támadást. Ukrajna független és önálló állam, területi egysége pedig kétségbevonhatatlan. Az orosz támadás jogtalan és igazolhatatlan. Európa és a régió stabilitása és a jogszabályokon alapuló világrend elleni fenyegetést jelent. A támadás a demokratikus társadalmak modellje ellen irányul. Nem maradhat válasz nélkül.

Szilárdan, egységesen és eltökélten adunk választ az ok nélküli orosz agresszióra. Az Európai Parlament támogatja a példátlan európai és nemzetközi válaszlépéseket, köztük az új és szigorú szankciókat, amelyek révén a Kremlnek felelősséget kell vállalnia lépéseiért.

 - áll a közleményben. Az Elnökök Értekezlete teljes szolidaritásáról és támogatásáról biztosítja Ukrajnát és az ukrán népet. Az Elnökök Értekezlete megállapodott abban, hogy 2022. március elsején soron kívüli plenáris vitát tart.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 19. péntek
Emília
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem