22 °C Budapest
Close-up of a modern, long, cast iron gunmetal grey / black radiator set against a plain white wall. Sunlight reflects off the metal.

Már javában készülnek a fűtési szezonra: ez lehet idén a legnagyobb probléma

2021. szeptember 29. 20:02

Az MVM földgázelosztó társaságai felkészültek a hamarosan kezdődő fűtési szezonra, azonban az ügyfeleknek is érdemes felülvizsgáltatni a tulajdonukat képző földgázvezetékek, gázkészülékek állapotát. Ennek eredményeképpen a szolgáltatás a téli időszak beköszöntével is biztonságos és zavartalan lesz. A jól karbantartott korszerű eszközökkel és vezetékekkel elkerülhetők a balesetek, a gázszivárgás és ezzel a szolgáltatásból való kikapcsolás, amely a hideg időszakban kellemetlen lehet. Erre az idén is számos csatornán hívja fel a figyelmet a nemzeti energetikai társaságcsoport.

Az MVM Csoport biztosítja az összes lakossági ügyfél földgázellátását országszerte, azonban földgáz elosztási tevékenysége nem országos. Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. és az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. együttesen 30 000 kilométert meghaladó tervszerűen karbantartott, európai szinten is kiemelkedő gázhálózatot üzemeltet - írja közleményében a társaság.

A földgázelosztó társaságok minden évben számos rekonstrukciós munkát végeznek a gázhálózaton, a legmodernebb technológiát képviselő csőelzáró berendezéseket használják, amelyek lehetővé teszik, hogy gázszünet, azaz az ügyfelek zavartatása nélkül végezzenek beavatkozást a gázhálózaton. Azonban annak érdekében, hogy az ügyfelek gáz ellátása folyamatos, zavartalan és biztonságos legyen, a telekhatáron, ingatlanon belüli vezetékek és készülékek állapotának is kifogástalannak kell lennie. Különösen igaz ez a társasházakra, hiszen, ha ott akár csak egy helyen van probléma, az akár az egész társasházat érintheti.

A telekhatáron belüli földgáz rendszerek üzemképes és biztonságos állapotban tartására az ingatlan tulajdonosa – mint a gázfelhasználó rendszer tulajdonosa – kötelezett a törvényi előírások alapján. A telekhatáron belüli földgáz vezetékek és eszközök nem megfelelő műszaki állapota a lehetséges veszélyeken túl a már nem hatékony működés miatt többlet gázfogyasztást is okozhatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18