Átmeneti áruhiány lassíthatja az építkezések befejezését

Átmeneti áruhiány lassíthatja az építkezések befejezését

2018. február 27. 19:04

Az építőipari beruházási boom hatására, időszakonként már hiány is jelentkezik az építőanyag piacon. A növekvő kereslet ugyanakkor új munkahelyek megteremtéséhez is hozzájárul.

Az építőipari beruházások növekedésének kedvező hatása, az építőanyag kereskedelemben is egyértelműen megmutatkozott - derült ki a Murexin Kft. által, a mintegy száz partnere körében végzett év eleji felméréséből.

Kiderült, hogy a válaszadó kereskedők 42 százalék 10 százalék feletti, 33 százaléka pedig 20 százalék feletti általános növekedést regisztrált 2017-ben. A kedvező általános tendencia, a burkolóanyagok piacát is érintette: a válaszadók 42 százaléka jelzett 10 százalék feletti növekedést ezen a területen.

A kereskedők egyértelműen jó jelnek tartják, hogy a vásárlók többsége ma már minden szegmensben a magasabb minőségű termékeket keresik - ezt a válaszadók 83 százaléka igazolta vissza. 58 százalékuk pedig ezen belül, a burkolóanyagok piacán is erőteljes elmozdulást tapasztalt a prémium termékek iránt. Ehhez a tendenciához illeszkedik, hogy 67 százalékuk úgy érzékeli: az energiahatékonyabb termékek iránt is érezhetően megnőtt a kereslet.

A rendkívül gyors építőipari felfutás mellékzöngéje, hogy a válaszadók 83 százaléka tapasztal időszakonként átmeneti áruhiányt. Jó jel viszont, hogy a forgalomnövekedés hatására stabilizálódott a szektor gazdasági helyzete és 42 százalékuknál emelkedett a létszám. A cég felmérése szerint a válaszadók 58 százaléka 2018-ra is erőteljes, 10 százalka feletti növekedést vár az építőanyag kereskedelemben.

NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?