Más közművek is összevonhatják a számláikat

Más közművek is összevonhatják a számláikat

2014. november 25. 10:35

A Magyar Energetikai és Közmű Szabályozási Hivatal (MEKH) nem lát kivetnivalót abban, hogy a Démász összevonja a kis összegű számlákat, azonban lapunk kérdésére adott válaszában előrevetíti, hogy a közeljövőben minden szolgáltató esetében felülvizsgálja az értékhatárt - írja a Népszava.

A Szegedet is ellátó Démász áramszolgáltató a bruttó 6350, nettó ötezer forint alatti havi fogyasztásról nem állít ki számlát, hanem azokat összevonva küldi ki a többnyire kispénzű kisfogyasztóknak. Szerintük a halasztott fizetés előnyös az érintettek számára. Több kisnyugdíjas nem értette meg, hogy ez nekik miért jó, mert tegnapi számunkban éppen amiatt panaszkodtak, hogy ezeket a több havi, összevont számlákat képtelenek kigazdálkodni.

A Démász tapasztalatai azt mutatják, hogy a kisebb összegű, ötezer forintot el nem érő számlákat többször fizetik késedelmesen, mint az ennél magasabb értékű tartozásokat. A számlaküldés menetét ezért módosította a szolgáltató. Az MKEH egyébként arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a gyakorlat más közműszolgáltatóknál is létezik, vagyis érdemes lesz figyelni, hogy miként kapjuk meg a csekkeinket a következő néhány hónapban.

 

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?