8 °C Budapest

Mégsem emelkednek a kéményseprői díjak?

Pénzcentrum
2012. augusztus 23. 13:35

Közleményben cáfolta szerdán a Miniszterelnökség a kéményseprői díjak esetleges emeléséről szóló híreket.

Mint írták, a kéményseprés tekintetében irányadó közszolgáltatási díj vonatkozásában látni kell, hogy az Országgyűlés által korábban elfogadott kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló törvény értelmében a kormány felhatalmazást kapott arra, hogy rendeletben állapítsa meg - más egyéb kérdések mellett - a közszolgáltatási díj megállapításának elvi alapjait, a díj legalacsonyabb és legmagasabb mértékét.

A kabinet tegnapi ülésén döntést hozott az Országgyűlés által meghatározott kereteken belül maradva, oly módon, hogy az nem jelent díjemelkedést a magyar családok, háztartások számára, azzal a megkötéssel, hogy a szabályozás nem azonnal, hanem átmeneti időszakot követően újul meg, s az elvégzett munka arányában kell megállapítani.

Ez azt jelenti, hogy a releváns szolgáltatási díjak meghatározott sávon belül kell, hogy megállapításra kerüljenek. Az új szabályozás a szolgáltatás legmagasabb díját azonban már 2013. január 1-től meghatározza, így azokon a településeken, ahol jelenleg ennél magasabb árat érvényesítenek a közszolgáltatók, az önkormányzatok kötelezettsége lesz az ár csökkentése.

Az egyes szolgáltatások legkisebb díját ugyanakkor csak 2015. január 1-től kell érvényesíteniük az ellátásért felelős önkormányzatoknak, 2014. december 31-ig a kormány áremelkedést nem ír elő. Az önkormányzatok szabadon dönthetnek arról, hogy a meghatározott legalacsonyabb díjat 2015. január 1-re milyen ütemezéssel érik el.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?