Ezért volt őrülten magas a villanyszámla

MTI
2012. augusztus 18. 17:00

Negyedszázadon át fizette két utcai lámpa villanyszámláját is egy nő az Egyesült Államokban anélkül, hogy tudott volna róla.

Összesen 5800 dollárt - 1,3 millió forintot - fizettetett meg a connecticuti villamosművek Grace Edwardsszal, akinek nem tűnt fel számláin a havonta összesen 19 dolláros tétel, amely a "9500 lumen (fényáram egységű) és a 6300 lumen HP Sodium (nátriumgőzös lámpák)" feliratú sorok végén szerepelt.

Nemrégiben azonban a nő elkezdte árulni házát, és egy potenciális vevő alaposan átnézte a villanyszámlát, majd pedig rákérdezett a közvilágítási díj okára. Mint kiderült, a háznak még a 25 évvel korábbi tulajdonosa hajdanán beleegyezett, hogy fizessen a portája előtt lévő két utcai lámpa fényéért.

Az elektromos művek immár törölte a számlatételt, ám arra nem volt hajlandó, hogy visszafizesse a közfényért beszedett összeget. A nő a fogyasztóvédelemhez fordult segítségért, mire az áramszolgáltató készségesen fizetett és még bocsánatot is kért. A befizetett összegnek csaknem a kétszeresét - 10 500 dollárt - utalta át az asszonynak, mert kamatokkal is jutalmazta a nő "hitelezését".

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?