Milliárdos panelfelújítás a magyar nagyvárosban

MTI
2011. augusztus 23. 15:05

Panellakás-felújítási mintaprojekt indul Győrben; az első menetben 10 épület 325 lakásának teljes körű energetikai felújítását végzik el 940 millió forintból - mondta el Simon Róbert Balázs pénzügyekért felelős alpolgármester kedden sajtótájékoztatón a városban.

A mintaprojekt költségeinek negyedét a város állja - közölte, jelezve, hogy ha a Raab-Sol nevű beruházás egésze megvalósul, összesen 63 panel társasház 1683 lakása újulhat meg 4,5 milliárd forintból.

Hogy a további fázisokhoz a következő öt esztendőben mennyivel járul hozzá a város, azt Győr pénzügyi helyzetének függvényében döntik el - mondta az alpolgármester.

Emlékeztetett: 2001-ben indultak el ezek a komplex vagy fűtés-korszerűsítési projektek, Győrben 14 ezernél több lakás újult meg, az önkormányzat 3,2 milliárd forinttal támogatta a 10,1 milliárd összértékű munkákat.

A projekt keretében hőszigetelik az épületek homlokzatát és födémjeit, szükség esetén kicserélik a nyílászárókat, az épületeknek külön hőközpontokat alakítanak ki. Szabályozhatóvá teszik a hőmérsékletet, valamint mérhetővé válik az energiafogyasztást; a szellőzőrendszert és a melegvíz-szolgáltatást napkollektorok gyűjtötte energiával támogatják meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az alpolgármester kiemelte: a projektben helyi kis- és középvállalkozások vesznek részt, ami azt jelenti, hogy ha öt éven keresztül fut a projekt, akkor 96 munkahely őrizhető meg a városban.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?