21 °C Budapest

Csalódás! Nem ugranak a vébére a befektetők

2010. június 18. 13:02

Csalódniuk kellett azoknak a dél-afrikaiak, akik arra számítottak, hogy a labdarúgó-világbajnokság lendületet adhat az ország gyengélkedő ingatlanpiacának.

Az ingatlanárak csökkenése nemzetközi szinten is folytatódik, ami Dél-Afrikától is távol tartja a külföldi befektetőket.

Fokvárosban például - amely a torna több rangadójának is otthont ad, ma este itt rendezik az Anglia-Algéria találkozót - úgy vélik a szakértők, hogy a visszaesés részben annak a következménye, hogy a város legfelkapottabb területein 430%-ot emelkedtek az árak az elmúlt 10 évben.

Bizonyos területeken 10-20%-os csökkenést regisztráltak, a korábban oly népszerű területeken is fogytán vannak a vásárlók. Egyedül az óceán partján tapasztaltak áremelkedést, ami annak köszönhető, hogy a terület szinte teljesen beépített, így a kínálat gyakorlatilag véges.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?