2019. március 25. hétfő Irén, Írisz

2,3 milliárd forintért árulják a kortárs magyar festőlegenda budai luxusvilláját + fotók


2,3 milliárd forintért árulják a kortárs magyar építészet egyik legendássá vált társasházát, a XII. kerületi Gereben utcában található Shambala-házat - szúrta ki a Pénzcentrum.

2,3 milliárd forintért árulják a kortárs magyar építészet egyik emblematikus társasházát, a XII. kerületi Gereben utcában található, 5500 négyzetméteres saroktelken álló, a luxusra vágyók minden igényét kielégítő Shambala-házat (Shambala: a mitológia szerint az égi város; egy hely, ahol az ég és a föld találkozik.) - szúrta ki az Ingatlan.com-on a Pénzcentrum. A hirdetés szövege szerint "tökéletes választás azoknak, akik egy impozáns házat keresnek, egy lenyűgözően nyugodt és békés környezetben, továbbá fontos számukra a privát és háborítatlan életkörnyezet." A közvetítők ráadásul arra is felhívják a figyelmet, hogy "hasznosítását tekintve, az új tulajdonos számtalan opcióval rendelkezik, hiszen ha kívánja, akár egy ingatlant tud létrehozni az 5 lakásból, vagy igénye szerint alakíthatja."

"Ritka, nagyon ritka az olyan produkció, amelyben optimális feltételek találnak egymásra: jó tervező, becsvágyó és alkotótársként is számításba vehető megbízó, valamint némi pénz" - fogalmazott a lenyűgöző ingatlanról az Octogon magazin 2008-ban megjelent egyik lapszámában Bojár Iván András. A neves művészettörténész, építészkritikus, szakíró szerint, "mert, bár tudható, a gondolat minősége a legkevésbé sem ezen múlik, bizonyos épülettípusok esetén a beépített anyagok minőségének is jelentőségük lehet: hiányukban a cél elérhetetlen. Márpedig a budai hegyoldalban megépült, új társas villa ilyen műfajú épület, itt a gondolat, a koncepció kerek kifejtéséhez igenis szükség volt jó anyagokra, magas technológiai igényszintű részletelemekre." Bojár a cikkben kiemeli, hogy Városi Gábor festőművész, aki egyszerre beruházója, ugyanakkor a házban testet öltő építészeti és életforma program spiritus rectora, szintén ezzel a meggyőződéssel közelített a fejlesztéshez.

Szeretem, ha valami luxus, az látszik. Mit tegyek , ilyen vagyok. Semmi értelmét nem látom annak, hogy valamire elköltünk egy rakás pénzt, aztán a beavatottaknak külön el kell mondani, hogy a puritán külső nagyon drága technológiát takar, a kevéssé attraktív anyagok pedig valójában méregdrága, választékos cuccok. Ha valami drága, nézzen is ki annak!

- összegzi a lapban gondolatait Városi Gábor.

"A képzőművész megrendelővel kialakított épület egyfajta társművészeti hangra talált a tervezés és kivitelezés munkáinak folyamán. Építészeti elgondolásaival, elrugaszkodva a szokásos befektetői hozzáállástól, a lakóépületek palettáján olyan közönséget tud megfogni akik szakítani szeretnének a hagyományos építőipari klisékkel rendelkező épületektől. Egyedi formavilágával a természeti környezettel kapcsolatot teremtő módon, igényesen kialakított, magas szintű elvárásoknak megfelelően tervezett lakóterekkel tulajdonosi oldalról is értékre lelt az épület" - írták még 2007-ben, az epiteszforum.hu-n megjelent cikkben.

Címlapkép: Google Maps

Jól jönne 3 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 45 941 forintos törlesztővel a Raiffeisen Bank (THM 8,2 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H (46 000 Ft/hó; THM 8,1%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az Erste (51 352 Ft/hó; THM 11,92 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Cetelem és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

03.21-03.27
Országos

Spar

03.21-03.27
Országos

Aldi

03.21-03.27
Országos

Lidl

03.21-03.27
Országos

Auchan

03.21-03.27
Országos

Tesco

03.21-03.27
Országos

Interspar

Tavasz
03.13-04.20
Országos

Aldi

Húsvét
03.10-04.14
Országos