Primary school classroom.

"Beírok a Krétába, elvisznek az intézetbe" - hónapokig gyötörte, fenyegette tanára a 9 éves kislányt, a végére már öngyilkos akart lenni

2024. június 23. 10:03

Hónapokon át verbálisan bántalmazott egy 9 éves kislányt a tanára egy Fejér megyei iskolában. Az egész osztályt ellene hangolta, többek között azzal is fenyegette, elviteti az intézetbe, de van még testvére, otthon nem fog hiányozni senkinek. Emmának végül az oktatási jogok biztosának segítségével találtak új iskolát, Aáry-Tamás Lajos azért segített, mert szíven ütötte a kislány története.

Hónapokon át verbálisan bántalmazott egy 9 éves kislányt egy pedagógus egy Fejér megyei iskolában, a kislánynak öngyilkos gondolatai is támadtak, súlyosan depressziós lett, pszichológus segítségére szorult, aki gyógyszert írt fel neki, és jelezte a szülőknek, nagy baj van az iskolában - számolt be az esetről több riportban is az RTL Híradó. A tanár a szülők számonkérésére letagadta a dolgot, hazudott a történtekről, mesélte Bori-Hegyi Melinda, a 9 éves Emma édesanyja, ekkor döntöttek úgy, hogy titokban hangfelvételeket készítenek a tanórákról egy diktafonnal, amit a kislány táskájába rejtettek.

A felvételek tanúsága szerint a pedagógus az osztályt is manipulálta, a gyerek ellen hangolta, olyanokat mondott, hogy "Téged ki kérdezett már megint? Senki nem kíváncsi rád. Senki! Tegye föl a kezét, aki kíváncsi az Emmára! Látod mennyien nem? Senki. Minek szólsz bele mindig?"

Remélem, azt tudjátok, hogy úgy foglalkozzatok vele, hogy amit ti csúnyákat mondotok neki, márpedig mondotok neki, azt ő mind az apjának elmondja. Az apja meg jön be, és az igazgatónak mondja, és ki jár pórul? Én. Én! Jó? Inkább ne szóljatok hozzá, kérlek szépen. Nem normális, nem veszitek észre?

- hangzott el egy másik tanórán, de a pedagógus gyakran "baromagyúnak"  vagy "hülyének" hívta a 9 éves gyereket. Egy másik felvétel szerint amikor valamiért számonkérte a gyereket, akkor intézettel is fenyegette:

Elvitesselek az intézetbe? Beírok a Krétába, elvisznek az intézetbe. Most már aztán tényleg. És amúgy itthonról nem fogsz hiányozni merthogy anyának-apának nem fogsz hiányozni mert vannak még tesók, akik itthol maradnak

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- mondta. Stáhly Katalin, a Hintalovon Alapítvány pszichológusa a csatornának elmondta, az érzelmi bántalmazást nem csak Emma, hanem az egész osztályközösség elszenvedte. Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke az RTL-nek azt mondta:

Egy pedagógusnak, aki ilyet csinál, nincs helye a pedagógus pályán. Az intézményvezetőknek pedig tudomásul kell venni, hogy ilyen esetben lépni kell, komolyan ki kell vizsgálni, hiszen nem feltétlenül csak egy oldalról lehet látni egy helyzetet.

A Dunaújvárosi Tankerületi Központ azt közölte, hogy az iskola igazgatója fogadta a szülőket, és megkezdte a probléma feltárását, a tankerületi központ pedig elrendelte az ügy kivizsgálását a szülői panasz alapján. Emmának végül az oktatási jogok biztosának segítségével találtak új iskolát, Aáry-Tamás Lajos azért segített, mert szíven ütötte a kislány története.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 25. csütörtök
Kristóf, Jakab
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem