7 °C Budapest
Érik a botrány a 9 órás iskolakezdés körül: kiakadtak a BKV-sok

Érik a botrány a 9 órás iskolakezdés körül: kiakadtak a BKV-sok

2020. július 6. 18:07

Megdöbbentek a BKV-sok, hogy tőlük hivatalosan senki nem kérdezi meg, el tudják-e majd zökkenőmentesen szállítani a tanulókat reggel 9 órára is. Erről a tervről sem a cégvezetéssel, sem a szakszervezetekkel nem egyeztetett eddig a városvezetés, holott egy ilyen átállás nem kis szervezőmunkával jár, s már most tudni kellene, mire készüljenek a közlekedési cégnél, ha nem akarják, hogy totál káoszba fulladjon az átállás. 

A BKV a főváros legfontosabb vállalata, tízezer munkavállalójával, mely egyben tízezer családot is jelent - írta a városvezetésnek egy közös levélben a cég három reprezentatív szakszervezete (Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, Budapesti Közlekedési Szakszervezeti Szövetség és az Egységes Közlekedési Szakszervezet). 

Úgy tűnik, a csúsztatott iskolakezdési terv ötletének kidolgozásakor a "sok bába közt elveszett a gyerek", azaz éppen a kulcsszerepet játszó BKV-nál nem kérdeztek meg senki hivatalosan, hogy mit szólnak a változtatási tervhez. Pedig van véleményük, sőt, tennivalójuk is jócskán ez ügyben, ezért is hívják fel magukra a főpolgármester figyelmét - derül ki az EKSZ közleményéből. Naszályi Gábor elnök hangsúlyozta, mindössze azt kérik a városvezetéstől, hogy személyes egyeztetésen tehessék fel a kérdéseiket és elmondhassák a 9 órai iskolakezdéssel kapcsolatos esetleges aggályaikat és tanácsaikat is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 16. péntek
Csongor
15. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?