24 °C Budapest
Így használhatják fel a rezsiutalványt, akik átutalással fizetnek

Így használhatják fel a rezsiutalványt, akik átutalással fizetnek

2019. szeptember 2. 09:01

Másfél hete jelentették be, hogy a magyar gazdaság jó számai miatt az idei évben 9000 forint rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok szeptember 30-ig. Azóta több részlet derült ki a támogatással kapcsolatban: az utalvány postázásáróll és átruházásáról, most pedig a felhasználásról tudhatnak meg részleteket az érintettek.

 Az Azénpénzem.hu beszámolója szerint a nyugdíjasoknak, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülő személyeknek járó utalványt ha a szokásosan fizetendő csekk alacsonyabb összegű, mint a rezsiutalvány 3000 forintos névértéke, vagy nem csekkel rendezi ügyfelük a számlát, akkor az ügyfélszolgálatuktól kérhető egyedi értékű csekk. 

Ezt telefonon és emailban is meg lehet tenni (nem kell tehát személyesen bemenni). A csekkel befizetett pénz a fogyasztó folyószámlájára kerül, amíg el nem fogy nem küld a szolgáltató fizetendő számlát. A társasházi földgáz-gyűjtőszámlások esetében nem tudják elfogadni az utalványokat, ilyen esetekben azt tanácsolják, hogy a fogyasztók villanyszámláikat fizessék velük. Mivel az utalványok készpénz-helyettesítők nem névre szólók, az elveszett készpénzhez hasonlóan nem lehetséges a pótlásuk.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?