13 °C Budapest

Komoly veszélyben a magyar nyugdíjasok: sokan már készülnek a legrosszabbra

2019. augusztus 14. 13:30

Több mint hatszáz nyugdíjas korú vett részt azon a 23 előadáson, amelyet a Nimbusz Fogyasztóvédelmi Egyesület (NIFE) szervezett a nyugdíjas korú fogyasztók pénzügyi tudatosságának fejlesztése céljából. A Pénzügyminisztérium pályázati támogatásával megvalósított előadássorozat fókuszában az állt, hogy csökkenjenek a programokon részt vevő szépkorúak technológiával szemben fennálló félelmei, illetve hogy sikerüljön elmozdítani őket a korszerű pénzügyi megoldások alkalmazása felé.

Az előadások tematikája ennek megfelelően négy fő részből állt: a pénzügyi, illetve biztosítási termékek megismertetése mellett részletesen kitért az internetes pénzügyi tranzakciók előnyeire és lehetséges problémáira, valamint bemutatta a panaszkezelés legfontosabb online és offline fórumait is. A projekt keretében a szervezők tájékoztató füzetet is készítettek, amelyeket utólag eljuttattak az előadásokon részt vevő valamennyi nyugdíjas érdeklődő számára.

A NIFE a program sikeres lebonyolítása érdekében közel félszáz nyugdíjasklubot vont be a szervezésbe. A rendezvények hallgatósága a tapasztalatok alapján igen vegyes volt: egyaránt részt vettek rajtuk olyanok, akik saját vagy hozzátartozóik hitelszerződései miatt kerültek az elmúlt években nehéz helyzetbe csakúgy, mint olyanok, akik megfelelő anyagi hátterük miatt személyesen érdeklődtek különféle befektetési, illetve befektetésekkel kombinált biztosítási lehetőségek iránt.

A Pénzügyminisztérium "Tudatosan a pénzügyekben" címmel meghirdetett, összesen 40 millió forintos pályázata szakmailag erre felkészült nonprofit szervezeteket támogatott a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében folytatott tevékenységében. A pályázat kiírására 2018 novemberében került sor, a NIFE a pályázatában szereplő előadásokat 2019 áprilisa és júliusa között rendezte meg.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem