32 °C Budapest
Több ezer nyugdíjas szeretne ide bekerülni

Több ezer nyugdíjas szeretne ide bekerülni

2016. december 28. 09:33

Hatalmas a túljelentkezés a budapesti idősotthonokba - írja a Magyar Nemzet.

A Fővárosi Önkormányzat Pesti Úti Idősek Otthonában például 300-an várakoznak felvételre, de egész Budapesten 4000-en szeretnének egy-egy ilyen szociális ellátóhelyen élni - tudta meg a lap Skultéti Józseftől, a Pesti úti intézmény vezetőjétől.

A szakember elmondása szerint Budapesten közel 510 ezer 65 év feletti nyugdíjas él, és a fővárosban összesen 82 szociális intézmény érhető el azok számára, akik saját lakásukban már nem boldogulnak. Ezek közül tizenkettőt működtet a fővárosi önkormányzat. A jogszabály szerint egyébként otthonokba csak olyan idős emberek kerülhetnek, akik legalább napi négy órában ápolásra szorulnak.

A magánintézmények sokszor 6-8 millió forintot is elkérnek a felvételért, náluk ilyen nincs: a legtöbben százezer forintnál is kevesebbet fizetnek havonta a lakhatásért és az ellátásért - tette hozzá Skultéti József. Vagyis az önkormányzati otthonokba inkább a szegényebb nyugdíjasok laknak. Aki pedig nem tudja megfizetni a bentlakás díját, annak az önkormányzat segít. Vannak, akik költőpénzt is kapnak, bár ez csupán néhány ezer forint.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 20. vasárnap
Rafael
24. hét
Június 20.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?