20 °C Budapest
Na ne! Öregek otthonába került Nagy Feró?

Na ne! Öregek otthonába került Nagy Feró?

2016. szeptember 10. 12:30

Az öreg zenészt bedugta a fia egy idősek otthonába, és az unoka segít meglógni az egykori legendának. Egy filmszerep kedvéért valóban otthonba került Nagy Feró, az életben viszont soha nem lenne erre képes. A forgatás egyik szünetében arról mesélt a rocker, hogyan szeretné majd tölteni az öregkort. 

Vannak nyugdíjasok, akik nem akarnak a család terhére lenni, és inkább az idősek otthonába költöznek, megint mások viszont lehetetlennek tartják, hogy elköltözzenek saját otthonukból, és ne családi környezetben töltsék nyugdíjas éveiket. Utóbbi táborhoz tartozik Nagy Feró is.

Az, hogy öregek otthonába kerüljek, számomra elképzelhetetlen. Nagyon jó gyerekeim vannak, szeretnek engem, ezért biztos vagyok benne, hogy halálomig mellettem lesznek, és ha kell, ápolnak, gondoznak. Éppen úgy, ahogyan ezt én tettem a szüleimmel" 

- mondta Nagy Feró a Bestnek a Pappa Pia című film forgatása közben, ahol egy öreg zenészt alakít, akit a fia bedug az idősek otthonába.

Úgy tűnik, Nagy Feró biztos abban, hogy sosem él majd idősek otthonában, a magyar lakosság nagy része viszont más utat választ (vagy a családja): a statisztikák szerint egyre több nyugdíjas él otthonban. Ez persze nem feltétlenül azon múlik, hogy a megöregedett szülőt mennyire szeretik a gyerekei. Az egyik legfőbb oka annak, hogy valakit idősek otthonában helyeznek el, hogy a család nem tudja megoldani az ellátásra szoruló nyugdíjas otthoni ápolását. Emellett az otthonban a teljeskörű ellátáson felül programokat, társaságok és biztonságérzetet is nyújtanak a bentlakóknak.

Ezek az alapszolgáltatások a legtöbb otthonban:

  • szakorvosi- és mentálhigiénés ellátás,
  • otthoni szakápolás,
  • 24 órás nővérszolgálat,
  • rehabilitáció,
  • térítés ellenében fogászat, pedikűr, egyéni gyógytorna, kábeltévé és internet.

Otthonba viszont csak azok a nyugdíjasok kerülhetnek, akik szociális és egészségügyi állapotuk miatt folyamatos gondozást igényelnek, tartós kórházi kezelésre viszont nincs szükségük.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Elég erre a nyugdíj?

Az, hogy mennyit kell fizetni a bentlakásért, teljesen személyre szabott. Függ az intézménytől, az elhelyezéstől, a szolgáltatáscsomagtól, és még sok egyéb tényezőtől. A legmagasabb térítési díjat azonban törvényben meghatározott számítás szerint állapítják meg az intézmények. Átlagosan havonta 80-100 ezer forint között van a tagdíj, de lehet már 75 ezer forintért is találni. A felső határ viszont több millió forint is lehet, így a gazdag nyugdíjasoknak az öreg korukban sem kell lemondaniuk a luxuskörülményekről, és az exkluzív szolgáltatásokról.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20
Hello vidék  |  2021. szeptember 19. 07:29