12 °C Budapest
Na ne! Öregek otthonába került Nagy Feró?

Na ne! Öregek otthonába került Nagy Feró?

2016. szeptember 10. 12:30

Az öreg zenészt bedugta a fia egy idősek otthonába, és az unoka segít meglógni az egykori legendának. Egy filmszerep kedvéért valóban otthonba került Nagy Feró, az életben viszont soha nem lenne erre képes. A forgatás egyik szünetében arról mesélt a rocker, hogyan szeretné majd tölteni az öregkort. 

Vannak nyugdíjasok, akik nem akarnak a család terhére lenni, és inkább az idősek otthonába költöznek, megint mások viszont lehetetlennek tartják, hogy elköltözzenek saját otthonukból, és ne családi környezetben töltsék nyugdíjas éveiket. Utóbbi táborhoz tartozik Nagy Feró is.

Az, hogy öregek otthonába kerüljek, számomra elképzelhetetlen. Nagyon jó gyerekeim vannak, szeretnek engem, ezért biztos vagyok benne, hogy halálomig mellettem lesznek, és ha kell, ápolnak, gondoznak. Éppen úgy, ahogyan ezt én tettem a szüleimmel" 

- mondta Nagy Feró a Bestnek a Pappa Pia című film forgatása közben, ahol egy öreg zenészt alakít, akit a fia bedug az idősek otthonába.

Úgy tűnik, Nagy Feró biztos abban, hogy sosem él majd idősek otthonában, a magyar lakosság nagy része viszont más utat választ (vagy a családja): a statisztikák szerint egyre több nyugdíjas él otthonban. Ez persze nem feltétlenül azon múlik, hogy a megöregedett szülőt mennyire szeretik a gyerekei. Az egyik legfőbb oka annak, hogy valakit idősek otthonában helyeznek el, hogy a család nem tudja megoldani az ellátásra szoruló nyugdíjas otthoni ápolását. Emellett az otthonban a teljeskörű ellátáson felül programokat, társaságok és biztonságérzetet is nyújtanak a bentlakóknak.

Ezek az alapszolgáltatások a legtöbb otthonban:

  • szakorvosi- és mentálhigiénés ellátás,
  • otthoni szakápolás,
  • 24 órás nővérszolgálat,
  • rehabilitáció,
  • térítés ellenében fogászat, pedikűr, egyéni gyógytorna, kábeltévé és internet.

Otthonba viszont csak azok a nyugdíjasok kerülhetnek, akik szociális és egészségügyi állapotuk miatt folyamatos gondozást igényelnek, tartós kórházi kezelésre viszont nincs szükségük.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Elég erre a nyugdíj?

Az, hogy mennyit kell fizetni a bentlakásért, teljesen személyre szabott. Függ az intézménytől, az elhelyezéstől, a szolgáltatáscsomagtól, és még sok egyéb tényezőtől. A legmagasabb térítési díjat azonban törvényben meghatározott számítás szerint állapítják meg az intézmények. Átlagosan havonta 80-100 ezer forint között van a tagdíj, de lehet már 75 ezer forintért is találni. A felső határ viszont több millió forint is lehet, így a gazdag nyugdíjasoknak az öreg korukban sem kell lemondaniuk a luxuskörülményekről, és az exkluzív szolgáltatásokról.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?