17 °C Budapest
Bizarr félreértés miatt nem kap nyugdíjat egy kaposvári férfi

Bizarr félreértés miatt nem kap nyugdíjat egy kaposvári férfi

2016. szeptember 5. 16:00

Lejárt a személyi igazolványa, majd egy másik névre állította ki az ideiglenes igazolványát a kormányhivatal egy 76 éves kaposvári férfinek, aki emiatt a nyugdíját sem tudta átvenni. Hiába hozta ugyanis a postás a pénzt, a nyugdíjas nem tudta igazolni magát. Mutatjuk az abszurd történet részleteit.


Kuzma József kálváriája akkor kezdődött, amikor a lejárt a személyi igazolványa. Amint ez kiderült, a férfi elment egy kormányablakba, hogy újat csináltasson. Itt az új igazolványhoz hivatalból kérték le az anyakönyvi kivonatát, amelyben egy másik név: Hazafi József szerepelt - ezért erre állították ki az ideiglenes személyit.

Nem vagyok Hazafi, Kuzma vagyok. Így van a munkakönyvemben,(.. .)mindent így fizettem

- nyilatkozta a férfi az RTL Klub híradójának.

A félreértés abból adódik, hogy a férfi édesapjának a vezetékneve Hazafi, akivel azonban a család nem tartotta a kapcsolatot, ezért viseli a kaposvári férfi édesanyja nevét, akit Kuzma Teréznek hívnak.

Józsefnek a félreértés miatt most egészségbiztosítása sincsen, de a postás a nyugdíját sem adta neki oda, mert nem tudta magát igazolni. A férfi már fogadott egy ügyvédet, aki szerint hetekbe telik mire rendeződik majd az ügy.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Hányan kapják még postán a nyugdíjat?

Még 2014-ben fordult meg a trend, vagyis azóta egyre kevesebben kapják postán a nyugdíjukat. A számok közel fele-fele arányban oszlanak meg, de így is elmondható, hogy az idősebbek egyre nyitottabbak az utalással érkezett nyugdíj felé.

Hamarosan azonban akár az is előfordulhat, hogy az alapszámla bevezetésével, több nyugdíjas fogja bankszámlára kérni a pénzt. A következő nyugdíjra egyébként már nem kell sokáig várni, szeptember tizenkettedikén érkezhet meg a pénz a nyugdíjasokhoz.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?