Mennyi lesz a nyugdíjad? Elmondták, hogy tudhatod meg

Mennyi lesz a nyugdíjad? Elmondták, hogy tudhatod meg

2015. február 22. 10:02

Több mint 30 ezer ember élt a lehetőséggel és az ügyfélkapun keresztül ellenőrizte nyugdíjbefizetéseit - mondta a nemzetgazdasági miniszter.

"Bizonyos szempontból már működik az egyéni nyugdíjszámla-rendszer, tekintettel arra, hogy 2013 közepétől bárki az ügyfélkapun belépve a saját egyéni nyugdíjbefizetéseit nyomon tudja követni az állami rendszerben is" - mondta az InfoRádiónak Varga Mihály.

A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: több mint 30 ezer ember már élt ezzel a lehetőséggel, tehát ők már megkapják azokat az információkat, amit egy egyéni számlától az ember elvár.

Én arra bíztatok mindenkit, hogy ezt ő is tegye meg, tehát aki számára fontos az, hogy tudja, hogy a munkaadója mennyit fizetett be erre a számlára és hogy az ő munkavállalói befizetése, nyugdíjbefizetése megérkezett-e, annak nyilván követnie kell azt, hogy az országos nyugdíjbiztosításhoz ezek a pénzek befolytak-e vagy sem

- fejtette ki.

A miniszter szerint ez egy fontos része a nyugdíjrendszer megújításának, de alapvetően a nyugdíjunk az mégiscsak a ledolgozott munkaidőtől és az akkor kapott jövedelemtől lesz függő. Tehát továbbra is az a cél, hogy ezek az egyéni számlás rendszerek arra legyenek majd képesek, hogy egy jó eligazítást adjanak mindenki számára annak érdekében, hogy amikor valaki készül a nyugdíjas éveire, akkor tudja, hogy nagyjából mi lesz az a nyugdíj, amit ő kapni fog majd a nyugdíjba vonulása után.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ez a legfontosabb cél, és ezért van csak technikai eszközként szükség az egyéni számláknak a bevezetésére és kiépítésére - tette hozzá Varga Mihály.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?